Comunicació

AMB LA PARTICIPACIÓ DE TV3

Portal pel patrimoni audiovisual europeu

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, dijous es va obrir al públic el portal EUscreen, que té per objectiu esdevenir una porta única del patrimoni audiovisual europeu mitjançant una selecció dels arxius digitalitzats de diferents operadors. El consorci del projecte està format per 36 socis de 20 països, entre televisions, arxius, universitats i centres de recerca; un d'ells és TV3, que és l'única representant de l'Estat. El portal es dirigeix a diferents tipus d'usuaris: s'ha dissenyat perquè sigui útil per a la investigació i l'educació, però també atractiu per al púbic en general.

TV3 ha volgut remarcar que continua avançant en la digitalització del seu arxiu audiovisual, i que digitalitzar els materials del seu arxiu és “una manera d'assegurar la preservació d'una part important del patrimoni audiovisual de Catalunya, i també de facilitar-ne l'accés”. Això permet publicar part del fons al web de la cadena (www.tv3alacarta) –com s'ha fet amb la col·lecció de programes de 30 minuts– i també participar en altres projectes com EUscreen.

redacció

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.