Administracions

barcelonès

Esteve trobaria “una frivolitat” suprimir les diputacions

El president de la Diputació de Barcelona defensa que la crisi no es resol tancant institucions

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va defensar ahir la necessitat de mantenir les diputacions provincials, avançant-se a un possible debat postelectoral sobre el futur d'aquestes institucions. “Seria una frivolitat plantejar-ho. Les crisis no se solucionen prement un interruptor, apagant les diputacions o tancant ajuntaments”, va afirmar durant la inauguració del curs Govern local: crisi o renovació?, organitzat pel Consorci de la Universitat Menéndez i Pelayo i el centre Ernest Lluch.

Esteve va subratllar que potser a escala espanyola “poden ser suprimibles”, però va aclarir que aquest no és el cas del territori català, i especialment de Barcelona, “on eliminar-les suposaria un daltabaix per a 311 ajuntaments als quals donem serveis”.

La defensa de la continuïtat d'aquests organismes no treu, però, que el president de la Diputació estigui d'acord a “repensar, transformar i modernitzar les administracions”, amb un matís: “Començant pel govern de l'Estat i anar baixant.”

Finalment, i amb relació a la victòria contundent del PP a les eleccions generals, Salvador Esteve va demanar als populars que tinguin en compte “el fet diferencial” de Catalunya i el País Basc, on el PP no ha guanyat.

LA FRASE

A escala espanyola potser es poden suprimir les diputacions, però no és el cas de Barcelona
Salvador Esteve
President de la diputació de barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.