Dos dels tres coautors de l'himne del Badalona es desvinculen de la demanda pels drets d'autor

El compositor va anunciar des del primer moment al club la intenció de cobrar-los

«Als socis del Badalona que consideren que el club no ha de pagar per posar l'himne els preguntaria si ells anirien a treballar sense cobrar.» Amb aquestes paraules, Joan Maria Solé defensa el seu dret de cobrar per una composició que va fer «sense demanar ni un duro i sense que se m'agraís mai», i manté que des del primer moment va exposar a la junta del Badalona que reclamaria drets d'autor. «El club em va proposar firmar un contracte de renúncia als drets però jo mai no ho vaig fer», explica el compositor, que és, a més, músic i professor de guitarra. Solé assegura que va reclamar nombroses vegades al CF Badalona que registressin l'himne a la Societat d'Autors i finalment va ser ell qui ho va fer, acompanyat de l'autor de la lletra. El conflicte del club amb l'SGAE ve de lluny, segons Solé, que argumenta que Fermín Casquete, el president del CF Badalona, «s'aprofita ara de la mala maror, generada per la intenció de l'SGAE de cobrar el cànon a les perruqueries, per treure el tema a la llum pública». Solé desmenteix que el club hagi pagat prop de 3.000 euros a l'SGAE i assegura que «en tots aquests anys jo només n'he cobrat poc més de 400».

L'autor de la lletra de l'himne, Joan Soler i Amigó, s'ha desvinculat de la reclamació, com també ho ha fet l'autor dels arranjaments, Manuel Barea. Tots dos diuen que ho van fer «per Badalona» i que no van cobrar res. Soler i Amigó explica que l'únic obsequi que van rebre va ser «un marc commemoratiu, una cosa molt modesta». El lletrista, autor de més de 150 composicions, algunes de tan conegudes com La vall del riu vermell, reitera que no pensa reclamar res però denuncia la poca consideració que es té pels autors de lletres de cançons.

Moció contra l'SGAE

El grup municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Badalona té previst presentar en el pròxim ple municipal una moció perquè el consistori reprovi l'actitud de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) pel fet de reclamar el pagament de drets d'autor cada vegada que soni l'himne del CF Badalona al seu camp. El president del grup popular, Xavier Garcia Albiol, titlla l'SGAE de «sangonera» i considera «injustificable que es dediqui a perseguir clubs humils». Curiosament, l'afer de l'himne situa en un mateix bàndol Garcia Albiol i Fermín Casquete, president del CF Badalona, dues personalitats que en el passat es van bescanviar dures acusacions per la vinculació del segon amb el PSC. El president del PP ha arribat a qualificar Casquete de «personatge fosc i tenebrós a l'ombra del poder polític socialista», mentre que el president del Badalona ha acusat Albiol de fer «coses molt lletges» amb una política «populista deplorable».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.