Societat

Professors associats de la UB protesten contra la precarietat laboral

Denuncien que un professor associat que imparteix les tres quartes parts de la docència d'un funcionari cobra menys d'una quarta part del seu sou

Demanen una renovació i revisió dels contractes i un reconeixement d'aquest col·lectiu a tots els efectes

Una cinquantena de professors universitaris associats de la Universitat de Barcelona (UB) s'han aplegat aquest dimarts a primera hora a la Plaça Universitat per protestar contra la precarietat laboral d'aquest col·lectiu, que representa el 40% del cos acadèmic (1.900 professors sobre 4.900 professors) i en canvi només un 8% de la massa salarial.

Segons denuncien, tenen un sou inferior als 500 euros mensuals i una cotització que no arriba a la mitja jornada, de manera que un professor associat que imparteix les tres quartes parts de la docència d'un funcionari cobra menys d'una quarta part del seu sou.

A més, reclamen un reconeixement econòmic i acadèmic de la recerca, ja que consideren que la UB la comptabilitza per millorar la seva posició als rànquings d'excel·lència i se'n beneficia econòmicament.

Per tot això, han demanat la revisió i renovació de tots els contractes en funció dels convenis col·lectius per dignificar el seu sou i reconegui la tasca dels professors associats; el reconeixement de la recerca també en termes contractuals i una “via clara” que permeti els associats seguir desenvolupant la carrera acadèmica.

“Si la Generalitat no paga el que deu a la UB i la UB continua la precarització de la situació d'una part significativa del professorat, llençarem el futur de Catalunya a la brossa”, afegeixen els professors associats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.