Societat

societat

Anna Veiga, primera dona de la Butaca Casademont

La directora d'investigació del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona va parlar, ahir a Girona, de les diverses potencialitats de la recerca en cèl·lules mare

La biòloga Anna Veiga va explicar ahir que la recerca en cèl·lules mare que s'està duent a terme actualment no només tindrà una utilitat terapèutica en persones que en aquests moments tenen malalties incurables, sinó que també permetran desenvolupar fàrmacs d'una manera més ràpida que en l'actualitat. Una recerca que ha estat imparable des del naixement, l'any 1984, de la primera nena proveta de l'Estat espanyol. Des d'aleshores, han nascut, mitjançant la fecundació in vitro, 10.000 nens a la clínica Dexeus i ja en són 5 milions en tot el món. Veiga va explicar que la recerca amb cèl·lules mare permet conèixer els factors genètics i ambientals que intervenen en la construcció d'un o altre tipus de cèl·lules i que, a través d'aquest coneixement, ja s'han aconseguit reproduir, en el laboratori, òvuls i espermatozoides. La biòloga i membre de la Càtedra d'Investigació en Obstetrícia i Ginecologia de l'Institut Universitari Dexeus va ser ahir la convidada de la nova edició de la Butaca Jaume Casademont, que es va celebrar, amb un ple gairebé absolut, al centre cultural La Mercè.

L'exrector de la UdG, Pep Nadal, va destacar, en l'acte de presentació, que la doctora Veiga era la primera dona convidada a la Butaca Casademont i en el seu torn, Veiga va desitjar que passin moltes més dones per aquest escenari. La doctora Veiga va parlar de quin és l'estat actual de les investigacions en cèl·lules mare i què es pot esperar, en un futur no gaire llunyà, de la medicina regenerativa.

La Butaca Casademont és un projecte cultural que pretén difondre el coneixement de persones rellevants del món científic, humanístic i artístic a través d'un cicle de conferències. Està organitzat per la Fundació Jaume Casademont, la UdG i l'Ajuntament de Girona.

LA XIFRA

5
milions
de nens han nascut al món per mitjà de la tècnica de la fecundació ‘in vitro'. Deu mil dels quals, a la Dexeus.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.