Societat

Dels fogons de Les Cols a Harvard

Fina Puigdevall i Pere Planagumà imparteixen una conferència en un curs d'aquesta universitat sobre la farina de fajol i el farro

També seran a la ‘Gastronomika'

La Fina Puigdevall i en Pere Planagumà del restaurant Les Cols d'Olot duen a la prestigiosa universitat de Harvard els seus coneixements i les seves últimes recerques sobre les farines ancestrals i espesseïdors. Aquest restaurant olotí de dues estrelles Michelin es caracteritza per treballar de manera contemporània i creativa els productes de la terra, els típicament garrotxins i tradicionals. Les farines de fajol i de blat de moro, el farro, dos productes típicament garrotxins, que ara s'han recuperat, centraran, doncs, la seva participació en el curs de ciència i cuina Science&Cooking impartit per la Universitat de Harvard. La ponència de Les Cols du per títol Working with modern thickeners i es du a terme el dilluns vinent. Aquest projecte forma part d'un conveni signat durant cinc anys entre la Fundació Alícia i la Universitat de Harvard School of Engineering and Applied Sciences, i consisteix en la programació d'un curs de Science&Cooking impartit per un representatiu grup de cuiners catalans i americans. Durant la ponència del restaurant Les Cols, es projectarà una filmació realitzada expressament per a l'ocasió per la reconeguda directora de cinema catalana Isabel Coixet, amb imatges de Fina Puigdevall i del restaurant, així com del nou espai de celebracions, i de les sensacions i emocions que pretén transmetre a través de la seva cuina. Aquest espai, projectat per RCR Arquitectes, ha estat portada de l'última edició d'El Croquis, una de les publicacions d'arquitectura més prestigioses i de difusió mundial. La ponència també s'acompanyarà d'unes imatges realitzades pel fotògraf Pep Sau, en què es reflecteixen diversos fragments del paisatge de la Garrotxa, sobretot de camps de fajol del mas La Rovira de Batet, i del procés d'elaboració de les diferents receptes.

Puigdevall i Planagumà participaran en el congrés de Sant Sebastià Gastronomika (del 7 al 10 d'octubre) amb la seva ponència Sintetitzant l'entorn.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a