L'exregidor Josep Sendra i Navarro, nomenat Tarragoní de l'Any 2009

El premi El Balcó - Tarragoní de l'Any 2009 serà per a l'exregidor de CiU Josep Sendra i Navarro, que va ser tinent d'alcalde de Sanitat i Medi Ambient en el primer ajuntament democràtic l'any 1979. Sendra, nascut a Tarragona l'any 1932, ja va rebre el Diploma de Serveis Distingits del consistori l'any 2004 i fins i tot el rei Joan Carles I va atorgar-li la medalla a l'Orden del Mérito Constitucional en dècades anteriors. El guardonat, que rebrà el premi durant una gala el proper 21 de setembre, ha viscut sempre lligat a Tarragona i només en va estar fora els anys 1939 i 1940, quan es va haver d'exiliar a l'Alta Savoia, a França.

En l'àmbit ciutadà ha estat representant de nombroses entitats i associacions, i destaca el càrrec de president de la Cooperativa Obrera Tarraconense durant 25 anys (1952-1977), període en què, entre d'altres tasques, va evitar que la cooperativa fos absorbida en diferents ocasions pel sindicalisme vertical del règim franquista. En l'àmbit polític va ser diputat al Congrés i, pel seu grup parlamentari, va ser nomenat membre de la Comissió dels Vint, que va redactar a Sau l'avantprojecte d'Estatut d'Autonomia a finals dels setanta. També va ser diputat al Parlament i l'any 1992 va ser designat primer delegat territorial de Governació de la Generalitat a Tarragona. En l'àmbit professional, es va dedicar a la salut pública.

EL PERSONATGE

JOSEP SENDRA
L'any 1992 va ser escollit primer delegat territorial de Governació de la Generalitat a Tarragona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.