Societat

Problemes amb les calderes a Girona

Gas Natural va rebre ahir quaranta avisos de clients

Els sectors afectats són l'Eixample, Santa Eugènia i Sant Narcís

L'onada de fred d'aquests dies ha generat un augment sobtat de la demanda de gas i aquest fet està provocant problemes en algunes calderes a la ciutat de Girona. Fonts de Gas Natural van explicar que “l'augment de demanda provoca que el gas vagi a més velocitat per les canonades i reculli més partícules que acaben en els filtres de la caldera”.

A mitja tarda d'ahir l'empresa distribuïdora del gas admetia que fins al moment havia rebut uns 40 avisos de clients que es queixaven del mal funcionament de la caldera. Gas Natural va assenyalar, però, que no es tracta d'un problema perillós, sinó que només cal netejar els filtres de l'aparell. La companyia recomana als clients que si detecten que la caldera deixa de funcionar avisin el servei d'assistències, que s'ha reforçat, per procedir a la neteja.

Els principals problemes es localitzaven en barris com ara Sant Narcís, l'Eixample i Santa Eugènia, d'on procedien la majoria de queixes d'usuaris. Alguns serveis tècnics tenien avui 70 avisos per netejar filtres i reparar vàlvules, una operació que pot costar uns 95 euros.

Recomanacions per al gas

Des de la companyia també es fan una sèrie de recomanacions als clients per garantir el bon funcionament en vista de les baixes temperatures. Gas Natural recomana verificar el correcte funcionament i el bon estat de la caldera, realitzar el purgament dels radiadors, mantenir sense obstacles les reixes de ventilació i trucar al servei d'assistència si hi ha qualsevol dubte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.