Infraestructures

MOBILITAT

Recullen firmes pel tren transfronterer per Portbou

La plataforma Defensem el Tren de l'Empordà ha engegat una campanya de recollida de signatures d'adhesió al Compromís de Portbou. Per un tren català transfronterer. El document reivindica el manteniment i potenciació de la línia fèrria entre l'Empordà i el Rosselló pel pas entre Portbou i Cervera, amb la implantació d'un servei de rodalies que vagi des de Girona fins a Perpinyà, encara que sigui amb la complementarietat d'horaris i freqüències entre els trens de Rodalies de Renfe i els de la companyia francesa SNCF.

La plataforma aposta pel traçat ferroviari per cohesionar els municipis de les dues bandes de l'Albera i per establir un model turístic “més sostenible i menys condicionat per l'estacionalitat”. En els últims dies, Defensem el Tren de l'Empordà ha difós la iniciativa del Consell del Llenguadoc i el Rosselló, que vol fomentar l'ús els ferrocarrils regionals amb bitllets a un euro. I han instat la Generalitat a prendre'n nota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.