Successos

robatoris a dojo

Roben 200 baranes d'acer del cementiri de Caldes

Els lladres van fer malbé els marbres de les làpides i alguns testos, i hi havia flors escampades i aixafades

Tres detinguts per haver furtat material antic de construcció a Torroella de Montgrí

Uns desconeguts van entrar la nit de diumenge a dilluns al cementiri de Caldes de Malavella i es van endur prop de 200 baranes decoratives d'acer inoxidable. L'Ajuntament de Caldes de Malavella ja ha denunciat el robatori als Mossos d'Esquadra, tot i que, segons va explicar ahir l'alcalde, Salvador Balliu, el pitjor no és tant el valor material del que s'ha robat sinó les destrosses que van provocar els lladres. Així, el matí de dilluns hi havia marbres i testos trencats i flors escampades i aixafades. Les baranes que s'han endut són les que es posen al davant de les làpides com a decoració. “Una barana d'aquestes pesa mig quilo com a molt. No és el que s'han endut sinó el que han fet malbé”, es lamentava l'alcalde, que s'ha trobat que els lladres van fer malbé, entre d'altres, el nínxol de la seva pròpia mare.

El dilluns al matí l'agutzil va anar a obrir el cementiri però va ser un visitant qui va alertar del robatori. “Jo hi vaig anar a les 4 de la tarda i els Mossos ja hi havien anat. Fins i tot això han de robar? Potser haurem de pensar a endurir les lleis”, va manifestar l'alcalde.

El cementiri de Caldes de Malavella està situat aproximadament a un quilòmetre del nucli urbà. De nit es tanquen les portes però no hi ha vigilància. Per accedir-hi, els lladres no van utilitzar la porta, sinó que van saltar pel darrere. Allà on van poder desenroscar les baranes no hi va haver destrossa, però, en el cas de les làpides de marbre, van haver de trencar-lo per endur-se l'acer.

Quatre detinguts

Per altra banda, els Mossos d'Esquadra, juntament amb la policia local de Torroella de Montgrí, van detenir quatre persones, entre les quals hi ha un menor, a Palafrugell acusades de furtar material antic de construcció, com ara escalons de pedra, teules velles fetes a mà i rajols massissos. Els fets van tenir lloc el dia 14 de febrer, cap a les set de la tarda, quan el propietari d'un mas de Torroella de Montgrí va trobar a faltar el material que tenia guardat en un terreny del mateix mas. El cas es va destapar el 13 de febrer a la mitjanit quan la policia local de Torroella va aturar la furgoneta carregada amb material de la construcció, va identificar els ocupants i el material que transportaven, tot i que no constava com a sostret. Segons la policia catalana, els detinguts podrien haver estat sostraient el material durant els dies anteriors i el volien vendre a dues empreses de Corçà i Palafrugell, que creien que procedia de l'enderroc d'una masia. Els agents van localitzar bona part dels objectes en aquestes empreses que, en saber la seva procedència, els van lliurar voluntàriament als Mossos. En total, es van recuperar prop de 300 rajoles, 800 teules, 24 graons de pedra, 3 palets de rajols massissos i 2 palets de toves de pedres i muntants. A més, en un domicili dels detinguts, els agents van trobar i recuperar 100 teules més, que estaven amagades sota una porxada a l'entrada de la casa. Els detinguts, de nacionalitat marroquina i espanyola, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal el passat dia 16 de febrer, i van quedar en llibertat amb càrrecs. Respecte al menor d'edat, aquest haurà de declarar a la fiscalia de menors.

Per altra banda, a l'Escala uns lladres van robar dimarts al vespre quatre metres de cable de fibra òptica al barri de Camp d'en Pilans, i van deixar sense servei de televisió els veïns.

LA XIFRA

4
metres
de cable de fibra òptica van robar els lladres al barri de Camp d'en Pilans de l'Escala.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.