Successos

POLICIAL

Detenen per abusos a nens un monitor de Lloret de Mar

Josep Castiella, que té la concessió de l'Ajuntament per la dinamització juvenil, va passar ahir a disposició judicial i va quedar en llibertat sense fiança i sense mesures cautelars

Els Mossos van detenir dimecres Josep Castiella Escribano, de 29 anys, el concessionari de les activitats de dinamització juvenil de l'Ajuntament de Lloret de Mar, com a sospitós d'abusos a menors. La detenció es va practicar després que es rebés almenys una denúncia que l'implicava en els abusos. Castiella va passar ahir a disposició del jutjat de Blanes, que va ordenar la seva llibertat sense fiança i tampoc se li va fixar cap mesura cautelar, ni tan sols cap ordre d'allunyament de les possibles víctimes ni l'obligació de presentar-se al jutjat. De totes maneres, la investigació continua i, entre altres diligències, el jutjat espera l'exploració de possibles menors afectats i no es descarta que en haver-se destapat el cas es presentin altres denúncies.

Castiella no va poder ser localitzat ahir per aquest diari per recollir la seva versió i la seva defensa va considerar prematur fer cap valoració sobre les acusacions contra el monitor.

Josep Castiella, veí de Lloret de Mar, és popular a la població precisament per la seva participació en l'organització d'activitats de lleure. El 2 de gener la comissió de govern local va acordar atorgar-li la concessió, per un preu de 37.200 euros (IVA a part), del monitoratge i la dinamització de la secció de joventut de l'Ajuntament per un període de dos anys a partir del febrer d'aquest 2012. Segons fonts municipals, a través d'aquesta concessió Castiella assumia l'aportació de monitors externs de la plantilla de l'Ajuntament per donar suport als anomenats “punts juvenils”. Les mateixes fonts van apuntar que estan en espera de veure com evoluciona el cas abans d'adoptar cap mesura envers l'adjudicatari del monitoratge.

Una de les activitats que ja havien anat a càrrec de Castiella és el casal de Nadal. Castiella està vinculat a les activitats esportives; practica el rem i és president d'un club de rem i també s'havia dedicat a l'handbol. També regenta una atracció de castells inflables per a la mainada.

LA DATA

07.03.12
és el dia
que els Mossos van detenir el jove denunciat per abusos a menors.

LA XIFRA

37.200
euros
(IVA a part) és el preu de la concessió que li va fer l'Ajuntament en la comissió de govern del gener.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.