Societat

gastronomia

Més de dos mil tastets al Rambleja i Tasta de Girona

La calçotada i el concurs de menjar xuixos són les activitats de més èxit

Forma part de la setmana gastronòmica

Entre dos mil i dos mil cinc-cents tastets es van registrar ahir a la tercera edició del Rambleja i Tasta de Girona, que aquest any ha incorporat, a més de la Rambla, la plaça del Lleó. Els actes de més èxit van ser la calçotada solidària i el concurs de menjar xuixos, però hi va haver gent a totes les activitats. L'organització ho considera un èxit de participació i segons va explicar ahir Jesús Pastor, de Associació d'Hostaleria Girona i Radial, s'han superat les expectatives. “Ens feia una mica de por que la separació dels dos espais, entre el punt de Trobada de la Rambla i la plaça del Lleó no es creés una ruta”. Però això no ha passat, i ha anat bé. Pastor avança que l'experiència es repetirà l'any que ve però que s'hi introduiran algunes millores. Segons van dir en l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial, la idea seria implicar els comerciants, mirar d'organitzar una botiga al carrer i fer una cursa de cambrers per dinamitzar la zona que hi ha entra la Rambla i el Lleó amb vista a l'any vinent.

El Rambleja i Tasta forma part de la XXXII Setmana Gastronòmica Gironina enguany incorpora com a novetat la possibilitat d'agafar paquets amb hotels i espera servir 6.000 menús entre el 15 de març i l'1 d'abril.

LA FRASE

L'any que ve volem implicar els comerços amb una botiga al carrer i una cursa de cambrers
Jesús Pastor
Associació d'Hostaleria Girona i Radial

Volen mantenir les parades a fora del mercat del Lleó

Els venedors de fora del mercat del Lleó demanen a l'Ajuntament de Girona que adapti la normativa que permet instal·lar les parades a fora del mercat. Ahir tenien previst començar a fer una recollida de signatures en suport a la continuïtat de les parades després que el consistori va anunciar que enrigidiria les condicions perquè es pari fora el mercat. No obstant això, els venedors han aturat l'acte de protesta perquè han rebut “pressions” del consistori, segons declaracions del portaveu dels venedors exteriors del mercat, Pere Masó. Critiquen que els nous requisits “imposats” pel consistori gironí només responen a “interessos urbanístics”, asseguren.

acn

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.