Urbanisme

vallès occidental

Terrassa farà un polígon tecnològic i una rambla al costat del quart cinturó

L'Ajuntament aprova part del planejament a la franja nord amb l'objectiu d'atraure 90 empreses tecnològiques

Espera crear 3.100 llocs de treball

L'equip de govern de Terrassa vol deixar tot el planejament urbanístic lligat perquè quan passi el període de crisi econòmica surti en posicions capdavanteres en la creació de nous llocs de treballs i la implantació de noves empreses. Tot i que actualment hi ha polígons industrials de nova creació amb la planificació urbanística feta des de fa anys i encara per desenvolupar, el consistori ha apostat per tirar endavant el projecte que tancarà la ciutat pel nord, aprovant el pla de millora al voltant del quart cinturó, que preveu la implantació de fins a 90 empreses tecnològiques i dels sector terciari que permetran crear uns 3.100 llocs de treball.

En concret es tracta d'una franja de 26,7 hectàrees en paral·lel al quart cinturó i que engloba els barris de Can Roca, del Pla del Bon Aire i de Can Tusell i els polígons industrials Nord i Can Petit. El consistori no vol esperar que el Ministeri de Foment acabi de definir el traçat de l'autovia orbital fins a Granollers per executar el pla i ha decidit dividir-lo en dos sectors per, com a mínim, poder tenir el projecte urbanístic i la reparcel·lació aprovats aquest any, i que durant el 2013 s'hi puguin fer obres i les empreses s'hi puguin instal·lar.

El pla preveu destinar 187.213 m² a sostre edificable amb “edificis arquitectònicament singulars” de fins a sis plantes d'alçada. La intenció, va afegir el tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Jordi Ballart, és que facin les funcions de franja de protecció acústica als veïns pel quart cinturó. El pla inclou la integració actual de l'estructura viària, la creació d'una gran rambla, l'eliminació de la línia elèctrica aèria de les avingudes Lacetània i Portugal i espais per a zones verdes i equipaments, encara per concretar.

El cost de la urbanització se situa en els 7,6 milions, que hauran d'assumir els propietaris dels terrenys, el 34% dels quals són de Foment.

3.100
llocs de feina
es preveu que es crearan amb la implantació d'empreses.
34
per cent de terrenys
és propietat del Ministeri de Foment i el 25% l'ocuparan edificis.
40,7
euros és el cost
per m² que tindrà per als propietaris urbanitzar el nou sector.

“Moltes empreses volen venir”

El desenvolupament de la franja nord de Terrassa s'emmarca dins el projecte del parc científic i tecnològic, conegut com a Orbital 40, que va néixer el juliol del 2010 gràcies a l'acord signat amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el centre tecnològic Leitat. Actualment hi ha 44 empreses adherides a la iniciativa, algunes de les quals estan ubicades en els terrenys del parc. L'alcalde, Pere Navarro, calcula que tot el projecte generarà fins a 6.000 llocs de treball i admet que “hi ha moltes empreses i activitats que volen venir”, tot i que de moment no s'ha concretat cap acord en ferm.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.