1a REGIONAL

El Figueres ambiciona arribar a tercera, però tocant de peus a terra

Pere Aguado
PRESIDENT DEL FIGUERES
«Amb la crisi que hi ha actualment, la Unió acabarà sent el que la gent de Figueres vulgui que sigui. Cada cop costa més trobar col·laboradors»
«El tema econòmic és molt important i farem les coses amb molt de seny. El que és segur és que es farà un pressupost que es pugui cobrir sense problemes, això ho tenim molt clar»
79
VICTÒRIEs
en els 97 partits que ha jugat la Unió des de la refundació el 2007, amb només set derrotes i onze empats.

Amb l'ascens a la butxaca, el Figueres ja té els deures fets i pot començar a pensar en la temporada vinent a preferent. A tres jornades intranscendents del final, la directiva de la Unió té previst reunir-se aquesta setmana –s'ha programat una reunió avui i una altra divendres–, per començar a preparar la temporada que ve.

Un cop s'ha complert l'objectiu d'aquesta temporada, el president de l'entitat, Pere Aguado, fa un bon balanç: «Des que vam començar de zero crec que hem fet les coses molt bé i n'estic molt satisfet. Després d'evitar que el club desaparegués i pujar tres anys seguits, crec que hem complert amb escreix. Aquesta setmana ens reunirem per començar a planificar la temporada vinent.»

El president manté el discurs de situar la Unió a tercera divisió, però amb prudència: «Crec que el Figueres es mereix estar més amunt i la meva fita com a president és deixar el club a tercera divisió. L'objectiu amb vista a la temporada que ve, evidentment, serà el de tornar a pujar de categoria. Intentarem fer un equip competitiu, però sempre sotmesos a la política de la junta i sent conscients de les nostres possibilitats. Els jugadors han de sortir del futbol de base i de la comarca. Han de ser jugadors contrastats i han de creure en el projecte del club.»

Aguado també destaca la implicació de la gent amb l'equip: «És clar que venia més gent el primer any, però s'ha d'entendre que en aquella categoria [tercera regional], els equips que venien a visitar-nos a Vilatenim eren de pobles propers que també portaven els seus aficionats. Un altre aspecte és que abans no es cobrava entrada i, en canvi, aquest any s'han pagat cinc euros. Tot i així, estic molt content amb la implicació de la gent amb l'equip, ja que ens dóna molt de suport.»

Actualment el Figueres disposa d'uns 700 socis, mentre que aquest any a Vilamalla s'està registrant una entrada mitja de 350-400 aficionats. Des de la refundació, a part de l'entrenador, només dos jugadors continuen en l'equip: Albert Ramos i Marc Gasull.

La continuïtat de Marcel·lí Coto no està gens clara

Marcel·lí Coto es va incorporar com a entrenador de la Unió després de la refundació l'any 2007 i, amb ell, l'equip ha complert l'objectiu de cada any: l'ascens. Però Coto no té gens clar el seu futur: «El club encara no s'ha pronunciat, ja es veurà. Si continués, s'haurien de consensuar moltes coses; quedar-me no seria un xec en blanc.» L'extècnic de la FE Figueres ha detectat dubtes: «Cada club té els seus objectius, però, tot i fer un gran any, ens fa la sensació que hem fet alguna cosa malament, però com que no ens han donat cap explicació ens queda el dubte a dins. Tot ha anat sobre rodes, però sembla que amb això no n'hi ha prou, no ho entenc.» Coto, de tota manera, no tanca la porta: «Com a gent de club, estem per al que calgui, però per continuar hauria de saber del cert quin serà el projecte esportiu.»

Mig camí recorregut

La traumàtica marxa de la societat anònima esportiva de Figueres a Castelldefels va deixar la Unió a baix de tot. Des de tercera regional, el passat recent d'un club que havia jugat més de vint anys entre segona A i segona B (del 1983 al 2006) i que, fins i tot, havia estat a punt de pujar a primera es veia molt llunyà. Tres anys després, però, la Unió ja ha traçat mig camí, fins a preferent. Encara costa pensar en categories estatals, però fins a tercera divisió ja només hi ha dos graons més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.