HOQUEI SOBRE PATINS / GOLDEN CUP

Catalunya, a la quarta final

Va superar en un matx intens i molt disputat el Blanes i lluitarà pel títol contra Itàlia

Es va situar amb un 1-5, amb tres gols de Cáceres, abans de la reacció final dels locals

Catalunya va derrotar el Viva Hábitat Blanes en una semifinal molt disputada i intensa, i es va classificar per a la final de la Golden Cup, la quarta de la seva història i la segona seguida. El seu rival en la lluita pel títol serà Itàlia, que va golejar França, i jugarà la seva segona final del torneig. Cáceres va fer tres gols i va conduir la selecció catalana cap a la victòria contra els blanencs que, tot i perdre 1-5, van reaccionar i van continuar creient en el triomf.

Només s'havien jugat 28 segons quan el Blanes va tenir la primera gran ocasió per inaugurar el marcador. Grasas va fer un penal a Kimi Ridaura, i Armengol va ser l'encarregat d'intentar la transformació, però el seu xut va anar al pal. La resposta de Catalunya va ser una rematada d'Edu Fernández des de dins de l'àrea que Freixes va desviar, i un minut després va ser Selva qui va posar a prova Llaverola. Els dos equips buscaven la porteria contrària i arribaven a l'àrea rival. Cap aconseguia el domini del joc, i el matx era molt disputat i intens. L'equilibri es va trencar en el minut 15, quan Cáceres amb un xut des de mitja pista va superar el porter del Blanes i va fer el 0-1. Amb avantatge per a Catalunya, al Blanes li va costar més arribar a porteria, i fins un minut abans del descans un bon contraatac entre Plaza i Selva no va posar en dificultats Llaverola, que va poder aturar una bona ocasió de perill.

La segona meitat es va iniciar amb els jugadors de Catalunya intentant sorprendre el porter del Blanes Freixes. Lladó ho va provar amb un xut des de molta distància i poc després van fer un servei ràpid d'una falta. En el minut 37, va arribar el 0-2 de Grasas per Catalunya, i si fins llavors havia estat difícil superar els dos porters, a partir d'aquí els gols van arribar i se'n van marcar set en només sis minuts. Dani Rodríguez va reduir la diferència mig minut després, però els jugadors de Catalunya van voler deixar clara la seva superioritat, i amb un Cáceres inspirat van situar el resultat en un clar 1-5. El Blanes, però, no es va rendir i hi va continuar posant ganes. Dos gols de Benito en 20 segons van donar esperances als locals, però Edu Fernández va sentenciar un minut abans del final amb el 3-6 definitiu.