Administracions

barcelonès

L'edifici més simbòlic de Badalona té un futur incert

Garcia Albiol diu que no hi ha diners per obrir el centre cultural El Carme i el PSC li retreu la “manca de projecte”

El govern local manté que disposa d'un pla d'usos i que la Diputació l'està avaluant

L'equipament més destacat de l'anterior govern de Badalona, el centre cívic i cultural El Carme, està pràcticament enllestit, però no se sap com s'ho farà l'actual executiu del PP per omplir-lo. També és una incògnita quin destí li té reservat. Situat al cor de la ciutat, l'edifici té 3.500 m² distribuïts en planta baixa més quatre plantes. L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol (PP), tot just ha comunicat que l'Ajuntament no té diners per obrir-lo i encara menys per mantenir-lo, un anunci que el líder del PSC, l'exalcalde Jordi Serra, interpreta més aviat com “una manca d'idees i de projecte”.

Una prova d'això, segons Serra, és que el govern del PP “no ha estat capaç de mostrar l'equipament a la ciutat aprofitant les Festes de Maig, ni de convocar un procés participatiu en què les entitats puguin aportar les seves idees”. La regidora de Cultura, Montserrat Salgado (PP), defensa que la jornada de portes obertes no l'han pogut convocar perquè encara no han rebut l'obra acabada i, respecte a l'acusació de manca de projecte, assegura que el govern de Badalona ja ha elaborat un pla d'usos, que ara ha posat en mans de la Diputació de Barcelona perquè n'avaluï la viabilitat econòmica.

Jordi Serra, però, acusa el PP de “mentir descaradament”. I aporta l'acta de la comissió informativa de Coneixement i Noves Tecnologies de la Diputació efectuada el 12 d'abril, de la qual ell és membre, en què s'informa de “l'inici del treball del pla d'usos del centre cultural El Carme”. En l'acta hi consta que quan Serra pregunta per aquest pla se li respon que “a dia d'avui es té la petició de l'Ajuntament de Badalona, i documents de treball i notes”.

La regidora del districte on està situat l'equipament, Mercè Rius (CiU), va enviar al març una carta a l'alcalde en què demanava informació sobre el projecte. Com a resposta va rebre un escrit del regidor de Participació en què es garantia que quan l'obra estigués acabada es farien tant les portes obertes com l'exercici de participació.

El PSC presenta un projecte per a l'equipament

El grup municipal del PSC ha desgranat el projecte que té al cap per al centre cultural El Carme. Els socialistes encabirien una sala d'exposicions homologada per la Generalitat que permetés a Badalona accedir a determinats circuits d'exposicions itinerants, un punt de trobada, lectura i convivència per a la gent gran, una ludoteca, una sala d'estudis, un espai per a les entitats i una sala d'actes que permetés concerts de petit format.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.