Societat

Nocturnitat i alegria floral i comercial

Feia manta goig passejar ahir pel Barri Vell de Girona i la part de l'Eixample més propera al rovell de l'ou. La gent hi era en gran nombre, però sense aglomeracions insuportables, i hi transitava feliç, alegre i desvetllada. Al matí, el Mercat del Lleó ja havia registrat un augment inesperat de visitants, i a la tarda, dins el mateix mercat, una quinzena de paradistes oferien el millor del seu gènere en forma de tastets a preus molt assequibles. Posteriorment, es va celebrar una desfilada de models, en què els botiguers del voltant del mercat hi van mostrar el bo i millor del seu negoci. Èxit de públic. També anava de models una iniciativa que va cridar l'atenció, la de la botiga TCN del carrer Migdia, que a primera hora de la tarda va posar models de carn i ossos al seu aparador doble (a la imatge), la qual cosa va provocar aglomeracions notables davant dels dos finestrals. A dins, es feia maquillatge i manicura i, és clar, es venien els articles, i pel que van explicar les encarregades de l'establiment, força bé. S'hi va deixar veure fins i tot l'alcalde, Carles Puigdemont, i el regidor d'Urbanisme i portaveu del grup de CiU a l'Ajuntament, Carles Ribas. Un nou èxit.

El flux de gent va ser constant durant la tarda i la nit pertot arreu del Barri Vell, on hi havia flors i on no n'hi havia. Com a èxit aclaparador es poden qualificar les cues, llargues, enormes, que registraven determinats establiments, amb una menció especial a la recentment inaugurada gelateria Rocambolesc, de Jordi Roca, al carrer Santa Clara. Resultava espectacular comprovar que la cua era mantinguda, sempre n'hi havia, i així va continuar durant tota la tarda i gairebé durant tota la nit. Un altre que va triomfar va ser Llagurt, a la rambla de la Llibertat, també amb un flux de gent sostingut. A quarts de 12 de la nit hi havia un gran nombre d'establiments oberts encara, aprofitant els darrers minuts d'una iniciativa que, si cal jutjar pel resultat d'ahir, aparentment té la continuïtat assegurada, a menys, és clar, que els resultats purament comercials no hagin estat en consonància amb el gran nombre de gent que anava visitant els comerços. Pel que fa a les instal·lacions florals que s'escampen fins avui pel nucli antic de la ciutat, eren l'atracció principal, i la majoria dels arquitectes d'aquesta mena de monuments efímers van tenir en compte que enguany hi hauria visita nocturna per primera vegada en la història de la mostra, de manera que van incorporar llum a les seves creacions, alguns amb més enginy i gràcia que altres.

Dani CHICANO

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.