Societat

Terrassa

El neonazi detingut, implicat en la pallissa de l'‘Stroika'

El jove detingut ahir al matí pels Mossos d'Esquadra al carrer Colom del barri de Can Palet de Terrassa estaria implicat en la brutal pallissa que van rebre tres joves el mes de febrer passat a Manresa. De fet, al llarg del dimecres, els Mossos van detenir diversos joves d'ideologia neonazi per la seva presumpta implicació en aquesta pallissa a les portes d'un recital de dues bandes de antifeixista a Manresa. Segons que han informat a Efe fonts pròximes a la investigació, l'operació, que es va començar ahir, també ha comportat detencions a Castellar del Vallès.

Els joves detinguts estan acusats de formar part de la quinzena de neonazis que, armats amb barres de ferro i punys americans, van atacar el passat 23 de març tres joves que esperaven per entrar en un recital de bandes de punk antifeixista organitzat a la sala de festes “Stroika” de Manresa .Com a conseqüència de l'agressió, els tres joves van quedar ferits i un d'ells, menor d'edat, es va estar diversos dies ingressat a la unitat de cures intensives de l'hospital Mútua de Terrassa.

L'operació per a la detenció del grup de neonazis, que continua oberta i sota secret de sumari, va mobilitzar un ampli dispositiu policial, amb desenes d'agents armats i coberts amb passamuntanyes. La policia va registrar els domicilis dels detinguts a la recerca d'armes, material amb simbologia nazi i documentació que demostri la seva suposada pertinença a grups de “skins” o d'ideologia feixista. Dels domicilis registrats, els Mossos d'Esquadra es van endur armes blanques i diverses peces de roba amb estampats relacionats amb la iconografia del nacionalsocialisme, a més d'ordinadors personals.

Un dels detinguts en el marc d'aquesta operació compta amb antecedents per fets similars, ja que havia estat arrestat anteriorment per la seva presumpta relació amb una agressió racista a una persona negra a Madrid, han assenyalat forts pròximes al cas. Els detinguts passaran demà a disposició del jutjat d'instrucció de Manresa que investiga l'agressió ocorreguda en el concert, el titular del qual ha decretat el secret de sumari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.