Política

Monago titlla el pacte fiscal català de “catastròfic” i “devastador” per a Extremadura

Monago ofereix un “gran” acord extremeny per “lluitar” contra un nou finançament per als catalans

Assegura que trencar el principi de solidaritat entre les diferents regions suposarà espoliar la regió extremenya i “a la resta d'Espanya”

El president d'Extremadura, José Antonio Monago, considera que el pacte fiscal català seria “catastròfic” i “devastador”per a Extremadura. Per aquest motiu, proposa un “gran” acord extremeny per “lluitar” contra un nou finançament català.

Durant el debat sobre l'estat de la regió, Monago creu que aquest objectiu serà el “primer desafiament polític” que té Extremadura per al 2013, ja que Catalunya vol “trencar la caixa única de tots els espanyols”. Adverteix que no es tracta de “cap broma per al present i futur econòmic” de la comunitat extremenya.

En un moment de màxima dificultat econòmica d'Espanya, trencar el principi de solidaritat entre les diferents regions “és una espoliació a Extremadura i a la resta d'Espanya”, afirma Monago. En aquest sentit, el president extremeny assegura que rebutja categòricament els “xantatges territorials” i afirma que “si a Europa la insolidaritat la representa avui Alemanya, a Espanya avui aquesta insolidaritat i absència de cooperació la representa el pacte fiscal català”

Així doncs, Monago ofereix formar una Unió Extremenya davant del Pacte Fiscal Català, oberta a l'oposició, a totes les institucions i als agents econòmics i socials.

“Ho faig per amor a Catalunya i perquè aquests dirigents catalans que defensen el pacte fiscal català no són en realitat el poble català”, apunta.

Aquest “estil reivindicatiu”, segons Monago, és el que ha permès a Extremadura aconseguir 20 milions d'euros com avançament del deute històric en els Pressupostos Generals de 2012.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.