Societat

Tecnologia

Jocs saludables

Deixar el tabac sense perdre el bon humor

Good Nico és el joc per a Iphone i Ipad que l'empresa Esilex Games ha creat per ajudar les persones que han decidit deixar de fumar

L'aplicació calcula els cigarrets que l'usuari no ha fumat mentre jugava i els diners estalviats

Amb la salut no s'hi juga, però jugant es pot fer salut. És la filosofia amb què l'empresa Esilex Games ha creat l'aplicació Good Nico, un joc per a Iphone i Ipad que pretén ajudar les persones que han decidit deixar el tabac. Amb un simpàtic ós rentador com a protagonista, l'aplicació ofereix entreteniment a l'usuari, però també l'estimula calculant els cigarrets que ha deixat de fumar mentre jugava i els diners que s'ha estalviat.

“Es tracta de substituir un cigarret per un somriure”, expliquen Enric Solà i Míriam Broceño, fundadors d'aquest estudi de creació de videojocs instal·lat a l'espai d'emprenedoria Cowork Neàpolis de Vilanova i la Geltrú. L'estrella de l'aplicació és el Nico, un ós rentador que guanya punts per cada paquet de tabac que encistella al cubell de les escombraries. Pel camí, però, ha d'esquivar enemics que dificulten la seva missió, com ara un núvol de nicotina que, si l'enxampa, li provoca un atac de tos. L'aplicació, la primera de la línia de jocs saludables que Esilex vol desenvolupar, té 48 nivells: els cinc primers es poden descarregar gratuïtament i per a la resta cal pagar 0,79 euros.

“Al final, la decisió de deixar de fumar l'ha de prendre un mateix, però Good Nico ajuda a passar el tràngol amb sentit de l'humor”, comenta Solà. L'aplicació, a més, permet a l'usuari compartir la seva experiència a través de Facebook –on ja té un miler de seguidors– i Twitter. El joc, disponible des del gener, ha tingut de moment unes 1.600 descàrregues i Esilex Games i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària ja s'han posat en contacte per millorar-ne el vessant terapèutic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.