Política

Peret: “El dia 29 hi seré en esperit; és una bona causa”

El rei de la rumba no podrà actuar a la Devesa, per motius familiars, però dóna tot el seu suport al festival

“El diumenge 29 de juliol seré amb vosaltres, en esperit, a la Devesa de Girona, perquè crec que aquest festival es fa per una bona causa.” Ho diu Pere Pubill Calaf, Peret (Mataró, 1935), pare i rei de la rumba catalana, durant una visita a l'Hostal La Gavina de S'Agaró, on actuarà el 7 d'agost.

Peret no pot participar al festival Catalunya vol viure en llibertat, diumenge vinent a Girona, per un compromís familiar, però dóna tot el seu suport a aquesta iniciativa d'El Punt Avui. “Hem de lluitar per la llibertat i contra tota una sèrie d'injustícies que ja duren massa temps. Necessitem democràcia, una democràcia autèntica, de veritat. No podem continuar així: surt un senyor del govern per dir mentides i n'entra un altre per dir encara més mentides. Això no és democràcia, i la gent ja no pot més. És indecent que els bancs facin fora persones de casa seva i els vulguin continuar cobrant”, diu Peret, indignat. “Jo crec en la bona gent, i gràcies a Déu n'hi ha molta, però sempre el que té el poder abusa del que no en té. Els poderosos estan traient la sang del poble i, sense sentiments ni entranyes, volen recaptar més diners a costa dels que no tenen veu, perquè ja estan afònics.”

Peret presentarà el 7 d'agost a La Gavina el seu nou espectacle, Música contada, en el qual canta i explica, amb sentit pedagògic, què és la rumba catalana i quins són els seus orígens autèntics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.