Política

El PSC substitueix Nadal, Iceta i Bonet al capdavant del grup parlamentari

Els socialistes reestructuren el grup i l'adapten a l'executiva que va sortir del congrés del desembre

Xavier Sabaté serà el nou president dels socialistes al Parlament, Collboni, el portaveu i Martínez-Sampere, portaveu adjunta primera

L'executiva del PSC, reunida aquest dilluns a la tarda, ha aprovat modificar la cúpula del seu grup parlamentari. D'aquesta manera, la direcció del partit ha decidit substituir el fins ara president, Joaquim Nadal, per l'exconseller de governació Xavier Sabaté, i el portaveu Miquel Iceta pel diputat Jaume Collboni, que ja fa aquestes funcions al partit. Per la seva part, Rocío Martínez-Sampere serà la portaveu adjunta primera, en el lloc de Laia Bonet. Eva Granados i Montserrat Capdevila també seran portaveus adjuntes. Els socialistes, a més, han volgut donar un nou paper a Nadal, que serà el vicepresident segon de la Mesa del Parlament, en substitució de l'històric diputat del PSC Higini Clotas.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha culminat a l'inici del curs el procés de renovació del socialisme català que va arrencar al desembre, en envoltar-se d'afins en els llocs clau del grup parlamentari per “donar cos” a una alternativa de govern socialista davant CiU.

“Els canvis són conseqüència lògica del congrés. La gent que està en la direcció del partit assumirà més responsabilitats en la del grup parlamentari”, ha anunciat avui Navarro en roda de premsa, després de la primera reunió de l'executiva del PSC després de les vacances.

El líder socialista, que ha comparegut davant els mitjans després d'una reunió de tres hores, ha explicat que el redisseny del grup parlamentari suposarà “un imprescindible canvi de rumb” i servirà al partit per “donar cos a l'alternativa” i imprimir un “nou ritme” amb l'objectiu de fer-la visible.

“No he fet canvis fins ara, ho reconec. Però avui els he fet i a partir d'ara no tornaran a sentir-me parlar de temes interns del PSC, ara parlarem del que interessa als ciutadans”, ha dit Navarro, que aspira així que el debat deixi d'estar en les polèmiques internes del partit, com ha passat els últims mesos, i passar a dibuixar una oposició “molt clara” a CiU, denunciant la seva política de retallades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.