Política

El Sindicat de Policies de Catalunya demana que no s'utilitzin el Mossos per fer “propaganda política”

L'SPC adverteix que l'“obediència deguda” no inclou ordres contràries “a la Constitució i les lleis”

Recorda que el cos policial està al servei “de tots els ciutadans” i que no és l'“exèrcit d'un país”

El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha demanat als polítics que no s'utilitzi el cos per fer “propaganda política”. El sindicat policial ha volgut deixar clar en un comunicat que l'“obediència deguda” no pot emparar ordres contràries “a la Constitució o a les lleis”.

Després que el conseller d'Interior, Felip Puig, afirmés que els Mossos “estaran al servei del país i de les seves institucions”, el sindicat ha reclamat que no s'utilitzi el cos policial “per fer propaganda política”. L'SPC ha recordat “als polítics i especialment aquells que són responsables de governar i resoldre els problemes dels ciutadans”, que els agents de la Policia de la Generalitat estan “al servei del país i de tots els ciutadans i ciutadanes”.

El sindicat dels Mossos ha afegit que el cos està obligat a actuar “en compliment de llurs funcions, amb absoluta neutralitat política i imparcialitat”. Per això, ha advertit que “l'obediència deguda no pot emparar ordres que comportin l'execució d'actes que constitueixin manifestament delicte o que siguin contraris a la Constitució a a les lleis”.

“No som l'exèrcit d'un país”, sinó “la policia al servei de la ciutadania”, ha sentenciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.