Política

El joc de la independència

La versió independentista del popular joc ja està a la venda a tots els quioscos del país

El promotor de la idea es va marcar com a objectiu fer conèixer la realitat del país als nens mentre es diverteixen i juguen

El ministre Wert es posarà les mans al cap quan sàpiga que els nens catalans, que ell vol espanyolitzar, a partir d'ara es divertiran amb un joc de l'oca independentista. Es tracta d'un joc creat per Josep Ferrer, un empresari gironí que en la seva impremta situada a Barberà del Vallès ha fabricat el primer joc de l'oca sobiranista, El joc del camí a la independència.

Es tracta d'un tauler on el punt de partida és una Catalunya integrada a Espanya i l'objectiu és arribar a la Catalunya independent, que és el final del joc. El camí per arribar-hi és ple d'obstacles però també de satisfaccions.

Les normes del joc són les mateixes que en el joc de l'oca, però en aquesta versió s'han substituït les caselles on hi havia l'oca per senyeres, i el jugador en cada tirada, quan cau en una d'aquestes caselles, ha de dir: “De senyera a senyera i tiro perquè Espanya em va al darrere.” Els llocs penalitzats s'han canviat per greuges d'Espanya contra Catalunya. Es penalitza el jugador quan cau en la casella de “La posada de Pepe”, una fonda on els catalans no són ben rebuts i on ens anomenen “los polacos”; la casella del pou pel qual cauen tots els nostres diners representa “Hacienda de Espanya” i queda clar que si hi vas a parar ja has begut oli i els diners dels teus impostos no tornaran mai més a Catalunya. Si caus en la casella del Tribunal Constitucional, ho tens clar: allà l'Estatut s'hi va estar un any i escaig aturat, i quan va sortir ningú el reconeixia. És clar que aquí el jugador l'ha ben cagat i ha de retrocedir fins a la casella del caganer, on estarà dos torns sense tirar. També hi ha la presó Model i la casella de la mort, en la qual en comptes de la calavera hi ha el fantasma del dictador i on des d'allà retornes a la casella número 1.

Aquesta versió del joc té en cada casella referències a la cultura i la història de Catalunya.

En l'altra cara del tauler hi ha un altre joc, que s'anomena Full de ruta a la independència. Aquest és d'escales i rampes i va adreçat a un públic juvenil o més adult. En aquesta versió el jugador cada vegada que cau en una casella es troba un enunciat. Llegint-lo, si és positiu per a la independència (color verd), puges per l'escala, i si és negatiu (color vermell), baixes per la rampa.

L'objectiu d'aquest parell de jocs és catalanitzar els nens, perquè coneguin part de la nostra cultura. Aquests jocs es poden trobar, des de fa una setmana, a tots els quioscos i punts de venda de premsa del país, al preu de 3,95 euros. Se n'ha fet una tirada de 42.000 exemplars i una distribució inicial de 28.000 taulers.

El seu promotor, Josep Ferrer, i l'empresa Anman estan decidits a comercialitzar productes similars i ja han anunciat que d'aquí a poques setmanes posaran a la venda, a banda d'aquesta nova versió del joc de l'oca, postals per felicitar-nos el Nadal, també amb referències independentistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.