Urbanisme

URBANISME

L'alcalde de Vall-llobrega sosté que el POUM només planeja fer 208 cases més

Urbanisme parlava de 400 habitatges nous, una quantitat que segons Guirado és errònia i cal esmenar

Han demanat fer una reunió amb la direcció general

L'alcalde de Vall-llobrega, Rufino Guirado, desmenteix la quantitat de 400 nous habitatges planejats que va donar el director territorial d'Urbanisme, Agustí Serra, en l'última reunió de la comissió territorial. “No sé d'on treuen aquesta xifra i ha de ser un error, perquè el creixement que el POUM proposa és de 208 habitatges” en els pròxims “25 o 30 anys”, esmena Guirado.

La quantitat facilitada per Urbanisme, reproduïda per diversos mitjans, ha generat inquietud en el poble. L'alcalde, que ha esperat uns dies que es desmentís, fins i tot ha demanat fer una reunió amb la direcció general d'Urbanisme, a Barcelona, per explicar el creixement previst pel pla general urbanístic que proposen.

Pel que fa als habitatges nous, Guirado sosté que el creixement fins i tot es pot considerar pitjor si es té present que 45 dels nous habitatges futurs pertanyen a un projecte de “casetes tutelades de lloguer” que la Fundació Mas Pelegrí vol fer per a gent gran en uns terrenys propers a l'església del poble.

Descomptat aquest projecte, l'expansió residencial seria de 163 habitatges més que, multiplicats per una mitjana d'1,75 residents per llar, resultarien 300 empadronats més. Ara el cens és d'uns 900 veïns, de manera que podrien assolir una xifra de 1.200 a 1.300 si tots els habitatges fossin primeres residències. Les normes subsidiàries urbanístiques vigents preveien un cens d'uns 1.400 veïns, diu l'alcalde, amb un altre argument per negar el “creixement desproporcionat” que a Urbanisme retreuen al POUM.

1.250
veïns
són els que podrien ser sense comptar les 45 cases tutelades per a gent gran que vol construir una fundació.
208
habitatges
són el límit de creixement residencial amb el POUM projectat, segons l'alcalde, Rufino Guirado.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.