Economia

comerç

Cada gironí es gastarà uns 90 euros a les rebaixes

Les rebaixes que comencen demà arriben amb descomptes que oscil·len entre el 20 i el 50%

Moda, calçat i roba esportiva són els principals productes buscats pels compradors

Cada gironí es gastarà de 80 a 90 euros de mitjana a les rebaixes d'hivern, que tot just comencen oficialment demà. Aquesta és la previsió que es fa des de diversos àmbits comercials, entre ells, la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), que a nivell estatal, fa una predicció de 80 euros per cap.

Pel que fa als descomptes, el delegat de la CCC a les comarques gironines, Oriol Calvo, apunta que la mitjana se situarà entre el 30 i el 40% de descompte, tot i que pot ser que en algun producte puntual aquesta arribi al 70%.

El president de l'Associació Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer, considera “imprevisible” l'actuació del client amb les rebaixes, que apunta que seran esglaonades. Entre un 20 i un 40% arribant al 50% en alguns productes. “Hi ha una conjuntura econòmica com l'any passat i els símptomes són més o menys semblants”, va dir Noguer, que va insistir que durant aquesta campanya de Nadal els comerciants també havien fet sacrificis per no apujar preus. “Hem de ser positius a veure si enlairem el vol i fem fora la crisi”, va afegir-hi.

Des d'una perspectiva més optimista, el gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà, apunta que es preveu que les rebaixes arrencaran “molt bé” en aquest centre comercial on, precisament, durant el mes de desembre s'ha mantingut la xifra de més d'un milió de visitants que és habitual en aquest mes de l'any al centre.

Segons Jordà, les rebaixes “començaran altes” a l'Espai Gironès, amb reduccions del 40 al 50% des del primer dia. “Crec que també es fruit d'aquesta crisi el fet que les rebaixes deixin de ser allò de començar fluixets per anar augmentant; i això beneficia el consumidor”, explica Jordà. A l'Espai Gironès, es calcula que la mitjana que es gastarà el client oscil·larà entre els 90 i els 100 euros, un pèl més alta que a la resta.

D'altra banda, des de PIMEC Comerç no són gaire optimistes en les seves previsions de cara a les rebaixes i auguren una campanya pitjor que la del 2012. Constaten també que els descomptes oscil·laran entre el 40% i el 60% i que la primera setmana serà la més forta en vendes. Pel que fa a la campanya de Nadal, PIMEC Comerç afirma que el volum de vendes en el petit comerç ha caigut un 12% i que aquest descens ve marcat per la pujada de l'IVA, l'eliminació de la paga extraordinària dels funcionaris i, sobretot, l'atur.

LA XIFRA

90
euros
és la mitjana que es calcula que els clients gironins es gastaran durant les rebaixes en els comerços.

LA FRASE

Les rebaixes ja no comencen fluixes per anar augmentant, i això beneficia el consumidor
Pau Jordà
gerent de l'espai gironès

Descomptes i promocions abans d'hora

Oriol Calvo, de la Confederació de Comerç de Catalunya, creu que l'aparició de promocions i descomptes ja des de principis de desembre indiquen un canvi de tendències a l'hora de comprar.

La campanya de Nadal, un 2% més fluixa que el 2011 a Girona ciutat

Josep Maria Noguer, de Girona Centre Eix Comercial, en una primera valoració de les vendes durant la campanya Nadal, apuntava que aquesta ha estat “una mica més fluixa” que l'any passat, sobre un 2% menys de vendes, calculava, quan encara faltava fer un balanç dels dos dies abans de Reis. De totes maneres, insistia, depèn molt del sector, ja que n'hi ha, com ara els establiments de noves tecnologies, que han aguantat bé les vendes.

Les grans superfícies esperen gran afluència de públic el diumenge 13

La patronal de les grans superfícies, Anged, que reuneix empreses com ara El Corte Inglés, Cortefiel, C&A, Media Markt o Carrefour, espera “mantenir volums de venda en la franja d'estabilitat dels últims temps”. L'Anged espera descomptes de fins a un 70% en el tèxtil i d'un 20 % en basar i electricitat, de manera que calcula que els descomptes mitjans rondaran el 50 %.També preveu una gran afluència de clients el
diumenge 13 de gener.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.