Política

Catalunya lidera les inspeccions fiscals

Catalunya ha liderat el rànquing d'inspeccions fiscals des de l'any 2004 i fins al 2011. Aquesta és la conclusió principal de les dades que ha fet públiques el govern espanyol després que el grup d'ERC al Congrés preguntés sobre aquesta situació.

Els republicans fa més de deu anys que insisteixen en aquest tema, des que Joan Puigcercós era a Madrid. Tenien la sensació, ara “confirmada”, que els empresaris catalans rebien més pressió d'Hisenda que els de la resta de l'Estat. Durant aquests anys, La Moncloa no ha donat dades oficials, fins ara, quan la formació encapçalada per Alfred Bosch hi ha tornat a insistir. Segons aquestes xifres, a Catalunya hi ha hagut més de 45.000 inspeccions, xifra que suposa un 19% de les de tot l'Estat espanyol. Darrere de Catalunya se situen Madrid i Andalusia.

Aquesta tendència, però, ha anat canviant l'últim any, en què Catalunya té 3.782 inspeccions i Andalusia ja la supera, amb un total de 4.172.

Lluita contra el frau

En aquest mateix sentit, el govern espanyol ha explicat que Madrid és la comunitat on s'ha recaptat més en la lluita contra el frau. Des del 2007 i fins al 2012, el total a Madrid puja fins a 10.420 milions. Catalunya, per la seva banda, ocupa la segona posició, amb 8.602, i Andalusia, la tercera, amb 6.596.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.