Urbanisme

equipaments

L'antic escorxador de Santa Coloma, un espai cobejat

Pensat per ubicar-hi els escoltes, des del gener altres entitats s'han interessat per fer-ne ús

L'Ajuntament de Santa Coloma preveu signar aquest mes de maig el conveni amb l'agrupament escolta perquè pugui ocupar l'antic escorxador municipal, que ja està del tot adequat. A l'antic escorxador –un edifici situat a la carretera de Sant Hilari– hi ha cinc locals, segons va explicar ahir l'alcalde, Antoni Solà, i en principi els escoltes el compartiran amb dues altres entitats del municipi: el Gallaret i Agambar. El Gallaret, de fet, ja fa un parell de setmanes que hi està instal·lat i va fer una inauguració del local.

Segons va avançar l'alcalde, els escoltes en faran ús sobretot el cap de setmana, i entre setmana, per treure'n el màxim rendiment possible, en farien ús les altres dues entitats. “L'obra es va fer bàsicament per poder-hi emplaçar els escoltes”, va explicar Solà. La major part de l'antic escorxador ha estat tancat els últims dos anys i sobretot a través de subvencions estatals s'ha pogut restaurar i adequar als nous usos. En total les obres han tingut un cost aproximat de 300.000 euros. Des del gener, que és quan es van enllestir les obres, altres entitats s'han interessat per l'espai. Colomencs pel Canvi havia apostat en el seu moment perquè fos la seu dels jutjats.

LA XIFRA

300.000
euros
és el cost que van tenir les obres per adequar l'escorxador, pagades amb subvencions estatals.

Un conveni que s'allarga massa, segons l'oposició

Els escoltes estan actualment a l'escola d'adults, que necessita més espai. Els escoltes ja estan d'acord a marxar, però segons va explicar ahir el portaveu d'ERC, Joan Martí, van demanar formalitzar amb un conveni la cessió de l'espai de l'antic escorxador, fet que troba del tot lògic. Malgrat tot, no entén perquè s'ha endarrerit tant la signatura del conveni, pregunta que també es fa el portaveu de la CUP, Eloi Ginestà. “S'ha endarrerit enormement, i la resposta de l'alcalde és que està a secretaria”, va dir Martí. Solà va dir que, de fet, el conveni se l'està mirant el secretari municipal per acabar-lo de polir. Pel grup d'ERC, seria convenient tenir un pla d'usos de l'espai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.