cultura

Una oda als objectes, premi Amadeu Oller

Glòria Coll i Domingo (Riudoms, 1988) és la 49a guanyadora del premi Amadeu Oller de poesia que publica actualment Galerada i organitza la parròquia de Sant Medir del barri barceloní de Sants. Un guardó que no té dotació però és dels més antics en català i amb molt de prestigi acumulat i que està orientat a poetes menors de 30 anys i inèdits.

Oda als objectes és el títol del poemari de 33 poemes breus presentat per Coll, que ja s'hi va presentar l'any passat. “Hi relato l'època dels dos anys que vaig viure a Barcelona”, explica l'autora, que actualment viu a Utrecht, on cursa estudis superiors de violoncel. “La música i la poesia les mantinc totalment deslligades; la primera és la professió disciplinada, la segona, un espai de llibertat, íntim.”

Joan Maluquer, editor de Galerada, a més d'agrair a la parròquia “l'esforç de mantenir la convocatòria en un moment en què les entitats eclesiàstiques eliminen totes les activitats no relacionades amb el culte”, va comentar el “canvi de disseny de la portada, des de fa dues edicions, que incorpora una il·lustració”.

David Castillo, en representació del jurat, va comentar que “la poesia de Glòria Coll conté la frescor de la joventut, però també una serena reflexió sobre el fet creatiu”. A més d'elogiar el recorregut d'un premi modest però “fàbrica del planter poètica del país”, Castillo va afirmar que “si els polítics catalans tinguessin el nivell dels poetes... ja seríem independents”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.