Política

MARIA DOLORS REIG

PRESIDENTA AMICS UNESCO A GIRONA

“Després de tant de temps, ara ens toca!”

“Tots els pobles hem de poder decidir com enfocar el nostre destí”

“S'han de fer activitats que apleguin gent de diferents edats i maneres de pensar”

Maria Dolors Reig, presidenta d'Amics de la Unesco a Girona, destaca la importància de celebrar actes, com ara el festival Catalunya Vol Viure en Llibertat i amb Dignitat, que organitza demà dissabte a Girona El Punt Avui, per ajudar a aplegar com més gent millor i contribuir a exposar la situació del país.

A favor del dret a decidir?
És un dret necessari que hem de tenir tots els pobles. Un dret essencial perquè ens ha de permetre molt especialment poder escollir precisament com enfocar el nostre destí. Després de tant de temps, ara ja ens toca!
Com valora el festival per la llibertat que organitza aquest diari?
Molt i molt bé. Totes aquestes iniciatives ajuden. S'han de fer activitats que apleguin gent de diferents edats, fins i tot maneres de pensar; un potser hi participarà no gaire convençut, només per assistir a un concert i qui sap si posteriorment veurà les coses d'una altra manera. Altres, que no són molt d'anar a manifestacions, en canvi aquest format els agrada més. Penso que com més coses s'organitzin, com ara aquest festival d'El Punt Avui, doncs millor. Tot ajuda, per descomptat.
L'11-S va ser el començament?
La manifestació de l'11 de setembre va ser la culminació, però destacaria la gran concentració del 10-J, “Som una nació, Nosaltres decidim”, com el gran embrió. En aquell moment, el 2010, hi va haver l'eclosió d'un seguit de temes i fets que havien anat fent piló.
Catalunya, també com a patrimoni?
La Unesco no només es fixa en la llengua, la cultura o el patrimoni. També mirem els drets socials i la pau, especialment la pau, inclosa fins i tot en els nostres estatuts. També des de la nostra entitat recordem, com ara a la Unesco a París, que hi ha llengües, com la catalana, que estan en risc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.