Societat

Opinió

En record de la Maria Cobarsí

Sense la seva dedicació no hauria estat possible el reconeixement que avui tenim a la ciutat

Quan ahir al migdia vaig conèixer la trista noticia del traspàs de la Maria Cobarsí, em van envair els records de molts moments compartits amb ella durant l'organització del Girona, Temps de Flors del passat 2012.

Lamentablement, la que va ser la meva primera edició com a responsable municipal de l'esdeveniment fou l'última en la qual la Maria va poder participar de manera activa, com ho havia fet des de l'inici del festival fa més de 58 anys.

Jo coneixia l'exposició com a veïna de Girona i ella, junt amb la resta d'actuals organitzadors, em va explicar la seva història, em va transmetre els seus valors i em va ensenyar a estimar, encara més, un festival que és, sense cap mena de dubte, únic al món.

La Maria ha aconseguit que durant deu dies es fusionin els valors que són símbol de la nostra terra: l'esforç i el sacrifici compartit, el respecte, la il·lusió, l'orgull i sobretot l'amor a la nostra ciutat, Girona. Sense la feina i dedicació de la Maria, no hauria estat possible el reconeixement que avui tenim no només a àmbit nacional sinó a àmbit internacional. Esforços com el seu han contribuït a promocionar la ciutat més enllà de les nostres fronteres. Gràcies a Temps de Flors, la prestigiosa revista americana National Geographic va escollir la nostra ciutat com una de les 10 millors destinacions turístiques del món per visitar el 2012.

Avui és un dia trist per tots nosaltres i és de justícia agrair públicament tot el que la Maria ha fet per la nostra ciutat.

De ben segur que la presència de la pionera i impulsora del festival Girona Temps de Flors continuarà amb nosaltres en les properes edicions de l'exposició. És per això que des d'avui mateix l'equip de govern, en diàleg permanent amb els grups polítics de l'Ajuntament així com amb la resta d'organitzadors i col·laboradors, treballarà perquè en l'edició del 2014 la figura de la Maria Cobarsí tingui el reconeixement i l'estima d'una ciutat que mai li podrà agrair el que ha fet per tots nosaltres. Moltes gràcies, Maria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.