Successos

Estranya mort d'un rus a Lloret i detenció de la dona i l'amiga

enterrar

Les dones, que anaven borratxes, diuen que es va suïcidar i demanaven ajut als veïns per desfer-se del cadàver

L'home va morir escanyat i el van trobar al lavabo

La víctima estava ensangonada i tenia una cadena lligada al coll
Les detingudes diuen que es va suïcidar i no se'ls imputa homicidi

Els Mossos d'Esquadra estan investigant la mort de Vitaly Starovoytov, un rus de 50 anys que van localitzar dilluns a la nit escanyat al lavabo d'un pis del barri de Fenals de Lloret de Mar. L'avís el va donar Maria Dolors Ros –una veïna– i el conserge de l'edifici Les Amèriques després que les dues detingudes en el cas –la parella de la víctima i una amiga– els van explicar que tenien l'home rus mort a casa seva.

Vitaly Starovoytov feia uns cinc anys que vivia a Lloret de Mar juntament amb la seva parella sentimental, de nom Irina, que fa 10 anys que està al municipi. Tots dos s'allotjaven amb la seva filla en un apartament de l'edifici Les Amèriques, on van conèixer el conserge i Maria Dolores Ros. Segons aquesta veïna, fa un mes i mig que la família va ser desnonada del pis. A més, no fa gaire també van perdre la custòdia de la nena, que està en mans dels serveis socials de la Generalitat. Com que els van fer fora de casa, una amiga de la dona els va acollir a casa seva, en el 6è 9a de l'edifici Garden Lloret del número 8 del carrer Pere Codina, de Lloret de Mar, en el mateix immoble on dilluns van trobar el cadàver de l'home.

Els fets es van començar a destapar dilluns al matí, quan Irina i la seva amiga van anar a l'edifici Les Amèriques. Allí van trobar el conserge de l'edifici i la veïna, a qui van explicar que Vitaly Starovoytov s'havia suïcidat al lavabo del pis. Segons va relatar Ros, les dones van explicar que l'home tenia diverses ferides al coll que se les hauria fet amb una mena de cadena que penja del sostre. Així mateix, les dones van explicar que també havia algunes tovalloles ensangonades per terra. Llavors, el conserge i la veïna els van dir que avisessin la policia, però les dones s'hi van negar i van tornar a l'edifici del barri de Fenals. En un primer moment tant el conserge com la veïna no van fer cas del relat de les dues dones, ja que tenien clars signes d'anar begudes.

Desfer-se del cos

Però al cap d'unes hores, ja a la tarda, intranquils amb el relat de les dones, el conserge va tornar a trucar a Irina. Va ser llavors quan la noia els va plantejar de fer-se amb una pala i d'enterrar el cos al bosc. Segons va relatar Maria Dolors Ros, Irina va dir que la víctima no tenia els papers en regla al país i que, per tant, ningú el trobaria a faltar. “Ens van dir que estaven pensant portar-lo al bosc i enterrar-lo, i que no ho sabés la policia”, va explicar la veïna de bloc Les Amèriques. Després d'aquesta afirmació, tant el conserge com la veïna van decidir explicar el que havia passat als Mossos d'Esquadra.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar diverses patrulles que van entrar a l'immoble de l'edifici Garden Lloret pels vols de les onze de la nit de dilluns. Al bany, efectivament, hi van trobar mort l'home, amb signes clars d'haver mort d'una forma violenta. Al pis també hi havia la parella de la víctima i l'amiga, que estaven begudes, i que en un principi van ser detingudes per desobediència a l'autoritat. Ara els Mossos d'Esquadra estan investigant fins a quin punt les dues dones estan involucrades en la seva mort, o si bé, com ja havien relatat al principi, es tracta d'un suïcidi. En tot cas, tot fa pensar que l'home era mort feia més de 24 hores.

Segons va relatar Maria Dolors Ros, l'home tindria antecedents per violència domèstica, i fins i tot, ella va ser testimoni de com la noia sortia de casa amb blaus i ferides a la cama. La veïna també va dir ahir que la parella tenia problemes amb l'alcohol, i fins i tot amb les drogues. “Ella sempre tenia lesions, però mai havíem sentit crits o baralles al pis”, assegura la veïna, que va dir que hores abans de descobrir-se el cadàver, va veure que les dues dones no paraven de fer viatges al supermercat Caprabo traginant ampolles d'alcohol. Això explicaria el perquè tenien evidents signes d'embriaguesa quan van ser detingudes.

LES DATES

Les noies ens van dir que tenia diverses ferides al coll i també una marca com d'una mena de cadena
Maria Dolors Ros
veïna

LES FRASES

Ens van dir que estaven pensant portar-lo al bosc i enterrar-lo, i que no se n'havia d'assabentar la policia
13.09.12
és el dia
que va tenir lloc l'últim crim a Lloret de Mar. Alexei Propokovich va ser abatut a trets per un home armeni
13.06.13
és el dia
que la Policía Nacional va trobar el cos d'Ana María Martos Nieto dins d'un bitó a Lloret. Va morir el 2004.

Un any de l'últim crim al municipi

Tura Soler / Òscar Pinilla

El darrer crim que va tenir com a escenari Lloret de Mar va tenir lloc el 13 de setembre del 2012. Llavors, Alexei Propokovich va ser abatut amb cinc impactes de bala. El cos sense vida de l'home de nacionalitat russa el va trobar un veí a un quart de nou del vespre a l'antic institut escola de Santa Clotilde, al darrere del Gran Palace. L'home estava estès a terra al costat d'un tot terreny negre de la marca Volvo que tenia les portes obertes. La víctima havia quedat amb un home armeni, amb qui anteriorment havia tingut un enfrontament. El sospitós li hauria ventat un cop de puny davant dels seus compatriotes. El jove rus no hauria acceptat les disculpes i l'hauria citat al descampat. Però la que havia de ser una lluita d'honor a cops de puny va ser desigual ja que l'home armeni duia una pistola que va descarregar al cos d'Alexei Propokovich. El sospitós ha estat identificat pels Mossos d'Esquadra, però l'home va fugir just després del crim i es desconeix el seu parador.

Tot i que Propokovich és l'última víctima d'un crim, el 13 de juny passat la Policía Nacional, amb l'ajuda del georadar, va localitzar en una parcel·la de la urbanització Lloret Residencial de Lloret de Mar el cadàver d'Ana María Martos Nieto. La dona va desaparèixer el 2004, quan tenia 32 anys, a Sant Feliu de Llobregat. En el dispositiu, a càrrec del jutjat número 3 de Blanes que operava per exhort del jutjat de Sant Feliu de Llobregat, va ser detingut Josep Maria Tarragüell, que viu en una casa de la seva propietat situada davant mateix del terreny on hi havia enterrat el cadàver. El cos estava entaforat a l'interior d'un bidó cilíndric i ple de ciment. Posteriorment, també es va arrestar a Buenos Aires la vident Norma Beatriz Kuike com a presumpta autora de l'assassinat. Juntament amb l'acusada, van detenir el seu fill, Diego Ismael Felipof, que també estaria relacionat amb els fets, ja que hauria enredat la víctima per tal que es vengués el pis, el cotxe i els donés els seus diners.

La mort d'un turista

El 19 de maig de 2012, Craig Mallon, un turista escocès de 26 anys, també va morir en una batussa a la sortida d'una discoteca a Lloret. Els fets van tenir lloc poc abans de dos quarts de set del matí al carrer Pintor Josep de Togores, a la cantonada amb el carrer Pla de Carbonell. El noi s'havia desplaçat al municipi selvatà per celebrar el comiat de solter del seu germà, que formava part del grup. En sortir d'una sala de ball, la colla s'hauria encarat amb un altre grup. La policia no ha pogut trobar els responsables de la seva mort.

Escanyat al lavabo

Vitaly Starovoytov va morir per asfíxia, escanyat. És el que han pogut determinar els investigadors després de realitzar-li l'autòpisa. Ara la investigació avança per aclarir si va ser escanyat per alguna altra persona o si es va suïcidar com afirmen les dues detingudes, que ara per ara no estan imputades per homicidi. En la seva defensa, les detingudes van explicar a la policia que dilluns a la matinada, la parella de la víctima es va trobar l'home penjat d'una cadena que sortia del sostre. Després, amb les mans ensangonades, va anar a despertar la seva amiga dient-li que Starovoytov s'havia suïcidat.

A l'espera del que decideixi avui el jutge, de moment els Mossos d'Esquadra han detingut les dues dones per resistència a l'autoritat i omissió del deure d'auxili.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.