Societat

Que tinguem una bona travessia

LA REMOR DEL VENT

Cada dia que comença és un viatge continu. Hui encete jo també un nou camí en aquest matí de finals d'agost. Amb una pluja que ens cau des de fa uns dies i ens diu que un altre estiu se'n va i la seua presencia s'esvaeix, com una tardor delerosa per ocupar el seu lloc. Fins i tot els gats han trobat en aquesta carícia humida un alleujament, així que dormen amb eixe abandó mandrós que els fa tan sensuals.

Al llarg de les hores passades, són diverses les mirades, les tremolors que ens emportem cap al tomb de la nit i tot això farà possible viure una altra vida a les fosques. Jo vull quedar-me sempre amb les menudes històries que qualsevol indret d'una ciutat, d'un poble, d'una serralada, em remoregen a cau de cor. M'agradaria treure la part invisible de cada instant, perquè és molt més el que s'oculta sota el costum de la realitat que allò que els ulls no perceben.

No és un dietari el que els meus dits van escampant sobre el teclat de l'ordinador, intenta ser un petit record del que ha sigut un espècie de davallada del dia. Intente penetrar el món reblit de poesia, sí, no sé com pot ser, però allà on mire em la trobe. Fins i tot en el soroll dels cotxes trepitjant la pluja; però sobretot les veus del carrer que m'arriben com si foren plomes enlairant-se cap a les finestres; són les arrels de la quotidianitat que per un instant ens fan sentir-nos segurs, la ingènua certesa que tot està bé i que tenim assegurada l'eternitat.

Sé que estem envoltats d'invisibilitat, d'éssers i racons sobre els quals el nostre esguard rellisca sense encomanar-nos la seua essència, i és tant el que ens perdem en no saber fer una xicoteta estada en el ruixim, a la lluentor d'uns ulls vessant-se a crits. Si em permeteu, us contaré dels meus voltants invisibles, perquè pense endinsar-m'hi i quan isca amb les mans farcides de tresors, els he de compartir amb vosaltres. El proper dia, si encara esteu ací, us parlaré d'uns artistes invisibles que m'han ensenyat com de gran és el poder d'un somni..

Almussafes. 29 agost del 2013.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.