Desmantellen un taller tèxtil il·legal a Sabadell on treballaven i vivien 9 xinesos

La Policía Nacional ha detingut un matrimoni de nacionalitat xinesa a Sabadell que tenia un taller tèxtil il·legal en què feien treballar 7 compatriotes. Tant el matrimoni com els treballadors vivien al mateix local en una situació infrahumana.

La investigació va començar a principis d'any, quan es va observar que en un local de Sabadell, que no tenia llicència com a taller tèxtil, es carregava i es descarregava material tèxtil de manera regular. La mercaderia que sortia del local era transportada a dues empreses de Viladecavalls i de Sabadell. Amb la col·laboració d'Inspecció de Treball i Seguretat Social i de la policia local de Sabadell, els agents de la Policía Nacional van entrar al local i van detenir el matrimoni que el regentava, acusats de tenir retingudes sense deixar-les sortir set persones a qui feien treballar sense contracte i durant moltes hores seguides. El local, que no reunia les condicions higièniques ni sanitàries mínimes, tenia dues plantes, d'uns 250 m² cadascuna. A la planta baixa, hi havia 33 màquines de cosir i dues de planxar, i el primer pis estava habilitat com a habitatge, i hi havia onze dormitoris molt petits, sense sostre ni portes, una cuina i uns lavabos. El matrimoni, que s'encarregava de controlar els treballadors, va ser detingut acusat d'un delicte contra els drets dels treballadors. Els treballadors també van ser denunciats per no tenir la documentació en regla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.