Política

La reforma local prospera en el Senat amb el rebuig de CiU

El ple del Senat va aprovar ahir la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, coneguda com a llei de reforma local, amb els vots favorables del PP, el PNV i UPN, i el rebuig de la resta de forces de la cambra. També CiU s'hi va oposar, després que les converses mantingudes amb l'Estat perquè la llei catalana que ara es tramita al Parlament prevalgués sobre la norma estatal no servissin per arribar a cap acord. L'opció del govern ara és aprovar la llei catalana i portar l'estatal al Tribunal Constitucional quan entri en vigor. Els populars sí que van tancar acords sobre l'aplicació de la llei al País Basc, Navarra, Canàries, Balears i Aragó, la qual cosa va provocar la indignació del portaveu de CiU a la cambra alta, Josep Lluís Cleries.

L'aprovació de la llei en el Senat va provocar ahir el rebuig de les associacions municipalistes catalanes, que la setmana passada ja van convocar concentracions de protesta contra la norma. Ahir, des de la FMC es va instar els partits a tirar endavant la tramitació de la llei catalana al Parlament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia