Llibres

juvenil

jordi capdevila

Pandèmia sentimental

“En un món de poques abraçades i carícies” estan vivint 112 noies adolescents, només protegides a distància per un sistema automatitzat, que els proporciona tot el que necessiten per sobreviure. Fa anys que estan internades en una escola i totalment isolades de l'exterior, tot fugint d'una pandèmia que matava tothom, especialment els adults. L'únic contacte amb humans era amb hologrames de professors que els donaven classes i d'uns pares que elles no sabien si eren morts per l'epidèmia, però que els havien deixat missatges gravats per comunicar-s'hi periòdicament.

Estava previst que els tecnòcrates, que havien planificat aquestes accions de supervivència col·lectiva, incorporessin les noies, ja adultes, al petit món que restaria de la pandèmia. Però una catàstrofe va arrasar l'escola i tot el seu muntatge tecnològic i les va deixar a la intempèrie, només amb uns bidons d'aigua recollida de la pluja. Incomunicades totalment, les adolescents inicien un èxode de dies tortuosos a la recerca de vida humana que les pugui acollir.

Les noies troben refugi en un món apocalíptic on els supervivents s'han dividit en dues comunitats. La tecnocràtica, on “el govern t'ha educat durant tots aquests anys” i “fa possible que tu, avui, hagis dormit, hagis menjat, tinguis aigua i roba per posar-te”, segons li han dit a Daia, la narradora del relat. Una adolescent que té una germana bessona segrestada pels “salvatges”, que han organitzat la seva vida en un altre indret per fugir d'aquesta tirania dictatorial. Dos mons primaris en què la violència, la humiliació, la tortura, l'assassinat i el saqueig són els béns més preuats pels tecnòcrates i l'afany de llibertat és la defensa anàrquica i primitiva dels dissidents.

Un llenguatge clar i penetrant, una trama plena de sorpreses i uns protagonistes que han d'aprendre enmig de sang i llàgrimes el valor de l'amistat, els sentiments i l'amor per afrontar enemics poderosos, enriqueixen un relat que va guanyar el premi Muntaner 2013.

Excel·lent narració juvenil, que retrata un món futur, i que pot omplir perfectament les ànsies lectores de molts adults. Una literatura que et fa estimar més la vida.

Zona prohibida
David Cirici
Editorial: Fanbooks Barcelona, 2013 Pàgines: 270 Preu: 14,90 euros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia