Societat

Les patates fregides acceleren l'envelliment

L'Acadèmia Nacional de Farmàcia de França destaca que cuinar aliments amb temperatures superiors als 120 graus és perjudicial per a les cèl·lules

Els investigadors francesos recomanen cuinar els aliments amb aigua, al vapor o al microones

Els aliments rics en midó, com les patates, els cereals o el cafè, cuinats a temperatures superiors als 120 graus generen una reacció química que origina productes tòxics que acceleren l'envelliment de les cèl·lules. Si més no, així ho indica un nou estudi de l'Acadèmia Nacional de Farmàcia de França, on s'apunta que les parts cremades de les patates fregides i fetes al forn, així com del pa torrat, les galetes i el cafè, contenen acrilamida, un compost que s'ha demostrat cancerigen i neurotòxic en cèl·lules animals.

Un recent estudi nord-americà mostra que aquests productes poden provocar problemes de memòria similars als causats per l'Alzheimer. A partir d'aquesta investigació, l'Acadèmia Nacional de Farmàcia de França ha establert que hi ha un vincle entre aquests productes i l'envelliment vascular, que causa major rigidesa en les artèries i hipertensió.

Per evitar conseqüències aquest efecte, els investigadors francesos recomanen cuinar els aliments amb aigua, al vapor o al microones, intentant evitar els rostits i els plats preparats a la graella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia