Societat

Societat

A la cohesió social s'hi arriba amb fil i agulla

El barri olotí de Sant Miquel experimenta amb èxit l'Espai Cosidor, un taller que reuneix dones d'orígens diferents

En el seu primer any de vida està servint per trencar barreres, segons els promotors

Els dimarts i els dijous, el centre cívic del barri de Sant Miquel d'Olot sembla que tingui més vida. Són els dies en què es reuneixen, per torns, les 53 dones de l'Espai Cosidor, un projecte que va començar un any enrere amb finalitats socials i que, pel que hem pogut veure i confirmen els seus responsables, està sent un èxit. Com el seu nom indica, és un lloc on es troba gent –són dones i prou, però, en teoria, hi podrien entrar també homes– per cosir roba i, sobretot, per establir contactes, amistats i probablement complicitats, com passava antigament en els tradicionals tallers de modista.

Moltes usuàries són nouvingudes i, en força casos, l'estona que passen envoltades de fils i agulles (per reparar roba de casa o preparar algun encàrrec, per exemple, peces per a la parada de Sant Jordi) és dels pocs moments en què tenen contacte directe amb la població autòctona. “Unes en saben més que altres i s'ajuden entre elles, s'intercanvien impressions, s'esbargeixen... S'estan trencant barreres entre les nouvingudes i les d'aquí”, resumeix la monitora Marta Teixidor, tècnica del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, l'organisme que, junt amb l'associació de veïns, va tenir la iniciativa. La penya Embalats i un grup de voluntàries completen l'equip.

El taller disposa d'unes quantes màquines de cosir, aportades per les dones que confeccionen els vestits de paper del popular ball pla del barri. Darrerament, n'han pogut comprar dues de noves gràcies a una ajuda de l'Obra Social de La Caixa. El fil i la llana els posen les mateixes usuàries i entitats i veïns de Sant Miquel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia