Societat

Simul, el primer arròs ecològic produït a l'Ebre per discapacitats

L'empresa Amunt.Ebre ha impulsat la creació de Simul, la primera marca agrosocial de producció d'arròs ecològic conreat a les Terres de l'Ebre amb la col·laboració de persones amb discapacitat i a partir del treball en xarxa.

El principal objectiu d'aquesta iniciativa és esdevenir un mitjà a través del qual es possibiliti la inserció laboral de persones amb risc d'exclusió social o discapacitat, i la producció se centra als arrossars de les Barraques del Salvador del Baix Ebre.

En aquest projecte, que ja ha produït fins a 3.000 quilograms d'arròs de la varietat Tebre, hi han participat sis membres del centre especial de treball Astres de Deltebre que han col·laborat en diferents tasques del procés, com per exemple en la preparació dels camps, però també en l'empaquetatge, la distribució i la comercialització del producte.

La presidenta de l'empresa Amunt.Ebre va subratllar que, a més de lluitar contra l'exclusió social, tenen com a objectiu fer una “empresa viable” i, a partir d'aquí, es va definir un producte “que forma part de l'ADN del territori” i que hi aporta un “valor afegit”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia