Economia

Cervesa Marina inaugura instal·lacions a Blanes

L'empresa disposa de cinc referències fixes i fabrica 1.400 litres de cervesa setmanals

Ven a tot l'Estat i exporta als Estats Units i Nova Zelanda

Ara vol entrar a Anglaterra, Itàlia i Austràlia

Cervesa Artesana Marina va inaugurar ahir oficialment les seves instal·lacions al carrer Puigmal de Blanes, que ja ocupa des del setembre de l'any passat. Fins aleshores la producció s'havia fet regularment a la fàbrica cervesera Bleder de Rubí. Amb les noves instal·lacions, l'empresa fabrica actualment uns 1.400 litres a la setmana. “Pensem anar ampliant la producció d'aquí a final d'any”, explica Pep Andreu. L'empresa té cinc referències fixes però també en tenen de temporada i les que elaboren a través de col·laboracions. “Són sempre cerveses artesanes i amb receptes excepcionals i això és perquè tractem el llúpol de manera diferent.” Les cerveses Marina es venen a tot l'Estat espanyol però també exporten als Estats Units i Nova Zelanda. I ara treballen per entrar a Anglaterra, Itàlia i Austràlia.

L'empresa es va crear el 2010 amb el nom de Brewers Brothers, SL. Inicialment eren dos socis, els germans Kevin i Pep Andreu i el 2012 la societat es va ampliar amb Gregorio Gonzalez. De fet els germans Andreu van començar la passió per la cervesa fa més de 15 anys: “Possiblement per les nostres arrels irlandeses.” En aquells moments, segons Pep Andreu, a Catalunya “no hi havia gaire informació de com elaborar cervesa” i van decidir “experimentar a casa”. Son autodidactes, tal com expliquen ells mateixos al seu web: “Amb el mètode de prova-error-millora hem anat millorant els nostres mètodes i la manera de fer cervesa, cada cop millor i més bona.” Es van apuntar a l'Asociación de Cerveceros Caseros Españoles (ACCE) i van començar a fer tasts, concursos, tallers i anar a fires. “Com que vam veure que la nostra cervesa agradava vam decidir instaurar la marca Cervesa Marina i crear la societat.”

L'empresa va iniciar col·laboracions fa tres anys amb altres productors de cerveses estrangers. La primera va ser amb Steel City Brew Co, amb qui van estar elaborant a Sheffield (Yorkshire) la Blanes Half IPA, i la tornada d'aquesta col·laboració va ser a les instal·lacions de Bleder, on van elaborar la Grim North Black IPA. També han fet col·laboracions amb l'empresa Cervezas Domus de Toledo amb la qual van crear la Pacífic Lager.

Les instal·lacions que es van inaugurar ahir tenen 300 metres quadrats i disposen de cambres frigorífiques, obrador, zona d'emmagatzematge i expedició, cambres de maduració i sales per fer-hi tasts i cursets, entre altres.

Els germans Kevin i Pep Andreu organitzen des del 2010 el festival Birrasana de Cervesa Artesana de Blanes i han creat l'associació que porta el mateix del festival, que es dedica a la promoció de la cultura cervesera en tots els seus aspectes.

LA FRASE

Són cerveses artesanes i amb receptes poc comunes, per com elaborem el llúpol
Pep Andreu
PROPIETARI

LA XIFRA

2010
És l'any
que es va crear l'empresa. Està formada per tres socis, els germans Andreu i Gregorio Gonzalez.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia