Educació

Educació

Talent selvatà

Dotze estudiants d'instituts de Lloret, Blanes, Tossa i Vidreres van presentar divendres els millors treballs de recerca de la comarca

El vespre de divendres, els que es van acostar al Teatre de Blanes van poder veure una petita mostra del gran talent que hi ha a les nostres escoles, i que malauradament no sempre troba les eines necessàries per tirar endavant. S'hi van presentar una dotzena de treballs de recerca de batxillerat, seleccionats de diferents instituts de Blanes, Lloret de Mar, Tossa i Vidreres, i va obrir l'exposició dels treballs una investigadora blanenca que, amb només 26 anys, ja és doctora en medicina i investigadora en el camp de la neurooncologia als Estats Units. A continuació, una bona mostra de la recerca que es fa als instituts, amb el suport necessari dels tutors. Entre els treballs que s'hi van poder veure, Arnau Blanch, de l'INS Sa Palomera de Blanes, va presentar l'aplicació turística de Blanes que ha creat, sense tenir cap coneixement previ de programació, assegura ell. L'aplicació aporta als turistes, en català, castellà i anglès, sis rutes amb els llocs a visitar, les seves platges, informació pràctica, esdeveniments i un mapa del poble. Aniket Mavlankar, de la Immaculada Concepció de Lloret, va demostrar que qualsevol persona que adquireixi uns coneixements bàsics pot ser capaç de desenvolupar el seu propi robot. Aquest treball (Jo Robot) va ser el segon guardonat en els premis de recerca en enginyeria i matemàtica aplicada de la Universitat Pompeu Fabra. Ivan Caño (INS Serrallarga de Blanes) va presentar un treball de física batejat amb el nom d'Estudi de l'evolució de la música formal. De Pitàgores a Xenakis, i en batxillerat artístic, Jesus Cruz (Coll i Rodés de Lloret de Mar), va presentar Els inicis del cinema. Realització d'un curtmetratge “Bottomless”. Al final de la presentació dels dotze treballs, tots els estudiants i els seus tutors (que han tingut una part ben activa en els treballs) van rebre un diploma. A l'acte hi va assistir la directora general d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Teresa Pijoan. L'acte l'organitzava el Centre de Recursos Pedagògics de la Selva II, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Blanes i el Consell Comarcal de la Selva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia