Successos

Vacances pagades

Els 300 agents de la Policía Nacional oferts per la Delegació del Govern de l'Estat per donar suport als Mossos en el conflicte de Can Vies dormen a Calella

L'establiment cobra 49 euros per nit en habitació doble i amb pensió completa

Calella, a cinquanta quilòmetres de Barcelona, ha estat la ciutat triada perquè s'hi hostatgin els 300 policies de la Unidad de Intervención Policial (UIP) que la delegada de l'Estat a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha posat a disposició de la Generalitat en cas que els Mossos demanin ajut per aturar el conflicte de Can Vies a Barcelona. Malgrat ser una ciutat turística amb una llarga trajectòria i on l'anar i venir de gent ja no sorprèn ningú, l'acumulació de furgonetes antiavalots en un solar tancat davant mateix de l'hotel on fan nit els agents no ha passat desapercebuda. Sobretot si es té en compte que la temporada d'estiu no ha arrencat encara i que, a priori, no hi ha cap esdeveniment important que justifiqui la presència d'un contingent policial tan gran. Ahir al matí, una piulada de l'exdiputat de Solidaritat Alfons López Tena alertava de la presència dels vehicles policials al municipi maresmenc i feia córrer la notícia per les xarxes socials. El polític havia repiulat una imatge de @JEmili Roig, veí de Calella, que, com ell mateix informava, havia hagut de pujar dalt d'una paret per obtenir el document gràfic. Els policies van arribar dimecres a la nit, amb total discreció, i es van instal·lar a l'hotel H Top Olympic, un establiment de tres estrelles amb 519 habitacions i situat a la part alta de la riera Capaspre, lluny del nucli urbà, però a tocar de l'institut de secundària Bisbe Sivilla i d'altres establiments hotelers. De moment es desconeix quant de temps s'allargarà la seva estada. Segons la seva plana web, el preu d'una habitació doble amb pensió completa a l'H Top Olympic costa 49 euros per nit, amb la qual cosa al Ministeri de l'Interior li pot arribar a costar 7.350 euros per dia mantenir els 300 agents vinguts d'arreu de l'Estat allotjats a l'hotel. Això sempre que no se'ls apliqui un descompte per grup nombrós. Tot i això, en el preu no està inclosa la taxa turística que es cobra per persona, no pas per habitació, de 50 cèntims per dia i que suposaria 150 euros més diaris a sumar a la factura. Ara, aquesta quantitat en concret, sempre que es cobri, va directament a la Generalitat perquè pugui invertir-la en promoció turística.

La constatació del desplegament d'agents “per garantir la seguretat dels ciutadans” la va donar el mateix director general de la Policía Nacional, Ignacio Cosidó, mentre participava a Granada en una trobada sobre terrorisme que celebrava la Interpol. Cosidó va confirmar que els agents no havien participat fins al moment en cap actuació a Barcelona. El director general va evitar fer valoracions sobre l'actuació feta fins ara pels Mossos en els disturbis a Can Vies i va explicar que la missió dels seus policies és la de protegir els edificis públics de l'Estat a la capital catalana. El representant estatal va repetir que la competència en seguretat ciutadana correspon a la Generalitat i que la Policía Nacional no actuarà fins que aquesta no li ho demani expressament. Fins aleshores, continuaran gaudint de vacances pagades a l'hotel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia