cultura

Agitart portarà la dansa contemporània a Figueres

Del 3 al 5 de juliol una seixantena de ballarins d'arreu del món protagonitzaran 25 actuacions de dansa en diferents espais de la ciutat

El festival inclourà tallers i exposicions d'altres disciplines

Una seixantena de ballarins procedents de companyies internacionals i de l'Estat ompliran Figueres d'actuacions de dansa contemporània durant tres dies. Del 3 al 5 de juliol, la primera edició del festival Agitart programarà unes 25 actuacions de dansa en quatre espais de la ciutat: la plaça de l'Ajuntament, la plaça de les Patates (on es tancarà el festival), la Casa Empordà (on tindran lloc tallers, classes) i el Museu de l'Empordà (amb performances i exposicions). Les actuacions es concentraran a la tarda, des de les 16 h fins a les 22 h.

Entre les companyies de més renom hi actuaran ballarins procedents de Lo-Giudice Dance, Moving Productions o Middleton Corpus (companyies independents procedents del Regne Unit), el ballarí Pol Jiménez, de Barcelona (amb actuacions de flamenc), o ballarins professionals del Ballet Espanyol procedents de Madrid.

Roger Fernández, un dels impulsors d'aquesta iniciativa, explica que l'objectiu és donar a conèixer la dansa contemporània traient-la dels escenaris habituals per portar-la al carrer i obrint-se al gran públic.

A banda, el festival Agitart s'ha concebut de manera transversal amb altres disciplines artístiques, per exemple amb un itinerari de fotos pel barri vell de Figueres, dels ballarins d'Agitart, realitzat per Montse Capel. La programació inclou exposicions de fotografies, escultures o vídeos, juntament amb propostes més participatives com ara una flash mob, classes, un concurs d'Instagram, jocs de moviment, una batucada i una gran festa de final amb totes les escoles de dansa de Figueres.

Impulsat per Roger Fernández i un equip de joves artistes, Agitart es va iniciar amb l'obtenció d'una beca Agita el 2012; aquesta beca, convocada per l'Ajuntament de Figueres, té com a objectiu la creació i ajut a la producció, exhibició i difusió de les arts. Ahir, aprofitant la presentació del festival, el regidor de Cultura, Josep Maria Godoy, va posar com a exemple Agita, per l'empenta “als emprenedors culturals” que permeten aquest tipus de beques.

Dues peces de la companyia Agitart

A banda de posar nom a la primera edició d'aquest festival del mes de juliol, Agitart també és des d'ara el nom d'una nova companyia de dansa contemporània que es vol consolidar a Figueres. Durant el festival la companyia s'estrenarà amb dues actuacions: la primera, Life, és una coreografia de Roger Fernández. L'altra peça és fruit d'una col·laboració amb Miquel G. Font, ballarí de la companyia Habemus Corpus, que ha escrit l'obra La fi d'un principi per a Agitart Company.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia