Serveis

Qui no pagui els amarradors d'Empuriabrava, al jutjat

La concessionària dels canals portarà a judici 70 propietaris que no paguen les quotes

En dos dies ha bloquejat 40 amarradors

Diu que no acceptarà la cessió de la gestió a l'Ajuntament

La concessionària dels canals d'Empuriabrava portarà a judici setanta propietaris que no han pagat la quota dels amarradors. Així ho ha explicat Quim Cruset, responsable de Port Empuriabrava, que assegura que l'empresa està “legitimada per la Generalitat per fer complir el reglament” i que inicia una campanya aquest estiu per aconseguir cobrar dels veïns que fins ara no estan fent efectius els pagaments de la quota. Segons els càlculs de Cruset, la meitat dels 4.000 amarradors de la marina d'Empuriabrava no paguen.

Cruset ha recordat que fa uns mesos el jutjat ja els va donar la raó en els primers casos que va portar als tribunals. I per això, ara té a punt una setantena d'expedients per portar-los al jutjat i seguir la via judicial per aconseguir cobrar.

A part, Port Empuriabrava també ha iniciat un campanya intensiva per bloquejar més amarradors, una pràctica que ja fa mesos que du a terme. Durant l'any passat en va arribar a fer tancar 190 i de fet, el mes d'abril una sentència els va donar també la raó en aquesta qüestió. En els últims dos dies, ha intervingut una quarantena d'amarradors. I segons diu Quim Cruset, pensen seguir-ho fent durant tot l'estiu. Cruset diu que- Seguim amb els mecenatges de professionals reconeguts del sector del disseny i la moda. a Port Empuriabrava se li ha “acabat la paciència”.

La concessionària lamenta que el fet que només de la meitat d'amos d'amarradors estiguin pagant les quotes ha fet que no s'hagin pogut tirar endavant les inversions previstes. Arran d'això, l'empresa ha decidit tornar part dels diners als veïns que sí que paguen ja que s'ha descomptat de la quantitat que paguen la part que no s'ha dedicat a inversions.

La gestió dels canals

La concessionària encarregada de la gestió dels canals de la marina residencial també parla del procés iniciat per la Generalitat per municipalitzar el servei. Quim Cruset nega que hi hagi cap acord amb el govern català perquè sigui l'ajuntament qui s'encarregui de la gestió i no pas l'empresa concessionària, com fins ara. Cruset assegura que “ni hi ha acord ni hi serà” i explica que les últimes reunions no han acabat amb cap acostament.

Tant la Generalitat com l'Ajuntament de Castelló d'Empúries han explicat en els últims mesos que els canals es passaran a gestionar com carrers d'aigua, és a dir, que serà el consistori qui s'encarregui de la gestió. La decisió s'ha pres arran de les deficiències en el manteniment que les administracions retreuen a Port Empuriabrava. L'alcalde, Xavi Sanllehí, va dir fa unes setmanes que el traspàs estarà fet aquest mateix estiu.

LA FRASE

No hi ha acord per a la gestió ni n'hi haurà. Estem legitimats per fer complir el reglament
Quim Cruset
responsable port empuriabrava

LA XIFRA

50%
de propietaris
no estan pagant les quotes i Port Empuriabrava vol fer valer el seu dret a cobrar-les.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia