CiU de Platja d'Aro titlla el pacte del PSC, ICV i el PP de «pocavergonya»

Assegura que se sent «enganyada i utilitzada» pel regidor Antonio Cano

Recordant unes paraules que va dir Dolors Padilla (PSC), que qualificava de «pacte de la vergonya» l'acord a què van arribar fa dos anys els grups CiU, PP i ERC, ara Giraut tornava la pilota a la regidora socialista assegurant que el pacte entre el PSC, ICV i el PP era el «pacte de la poca vergonya». «Tenim el convenciment que hem fet els deures; no hem estalviat esforços per arribar a un enteniment, però hi ha una part que no ha volgut que hi hagi aquest acord», afirmava Giraut referint-se a les negociacions amb el PP. En aquest sentit, l'alcalde de Platja d'Aro diu que s'han sentit «enganyats i utilitzats» pel regidor Antonio Cano perquè «ja tenia intenció de trencar el pacte irrevocablement des de fa molts mesos». Giraut reconeix que Cano ja va amenaçar fa temps que tenia «el trencament del pacte en el congelador», però no s'ho va acabar de creure perquè CiU i ERC veien viable un nou acord amb el popular perquè es negociaven unes propostes que beneficiaven clarament el PP. «Cano ens va voler fer creure que volia arribar a un acord, i al final s'ha demostrat que no era així», diu Giraut. «Se li va donar tot, al PP, fins i tot va demanar el veto d'ERC a l'Ajuntament fins al punt de gairebé dir-li que es quedés a casa», assegurava l'alcalde de Castell-Platja d'Aro, que va fer una roda de premsa acompanyat de tot el seu equip.

Preguntes per a Padilla

Si no hi ha cap canvi d'última hora, Padilla serà nomenada nova alcaldessa el 17 de setembre, i per ella i els seus nous socis de govern Giraut té unes preguntes: «Es retallarà el 50% del sou, tal com van dir que farien? Com quedarà la segona fase del port? Què faran amb les ordenances fiscals, les congelaran?»

JOAN GIRAUT

«Hem governat a velocitat de creuer»

Se'ls nota dolguts amb l'actitud que ha tingut el PP.
– «No estaríem tan dolguts si el senyor Cano hagués fet això en el seu moment. Llavors, d'una manera oberta, segurament hi hauria hagut una explicació clara que es volia una altra opció de govern diferent de la que ja hi havia.»
– Per què us sentiu enganyats?
– «Doncs perquè durant un mes ens ha fet creure que el pacte o la recomposició del pacte amb CiU i amb l'entrada d'ERC li era prioritària i era possible. Fins i tot ho va dir personalment dies després de trencar el pacte de govern. A més, el programa de CiU és el més proper al del PP.»
– Potser el gran problema han estat les ingerències d'ERC?
– «Aquestes ingerències que diu el PP es podrien haver reconduït amb l'entrada a l'equip de govern dels republicans, que estan i estaven a l'oposició. El treball que ha fet ERC és el d'una oposició que representava unes ingerències incòmodes per al govern, i alhora també donava suport a l'acció de govern.»
– El PSC diu que amb ERC l'acció de govern estava segrestada.
– «Aquests dos anys hem pogut governar a una velocitat de creuer que no ha tingut més limitació que els inconvenients que té l'acció política normal. Pràcticament hem governat com un govern de majoria gràcies a ERC. Evidentment, el plat de la balança pesa molt més a favor d'ERC en funció de tot el que s'ha pogut aprovar lliurement i sense coacció però amb convenciment.»
– Com eren les condicions que reclamava Cano per reconduir la situació?
– «Ens va presentar unes condicions per escrit perquè ERC entrés a l'equip de govern. Unes condicions dures i a la baixa. Res a veure amb l'equilibri que reclamava el senyor Cano en el sentit que calia una igualtat de condicions al govern entre CiU, ERC i el PP. En aquest escrit, Cano volia tenir poder per vetar ERC en qualsevol àrea de govern que pogués assumir. Durant les negociacions, el PP no va consentir que ERC dirigís l'àrea de Medi Ambient, ni la de Turisme, ni la d'Esports i Joventut, ni tan sols volia que assistís a les juntes de govern ni que tingués tinències d'alcaldia. Li deia pràcticament que se n'anés a casa. Per tant, aquesta situació era humiliant i inacceptable.»
– Com valora la nova situació política al poble?
– «Segons el nostre parer, comporta un seguit d'incògnites que possiblement amb el temps donaran llum sobre un pacte que ara per ara no té explicació. El pacte entre el PSC, ICV i el PP és totalment surrealista.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.