Societat

Enllaçats per la Llengua crida a la unitat d'acció contra els atacs a l'ensenyament i els mitjans

Es tracta d'una iniciativa que abraça tots els territoris de parla i cultura catalana

Les entitats que formen Enllaçats per la Llengua es van reunir el passat dia 13 de setembre a Barcelona per aprofundir en l'estratègia i la coordinació per defensar la llengua catalana a tots els territoris on és parlada.

A la reunió es valorà molt positivament els lligams establerts entre entitats en aquest temps de feina conjunta, tot i reconèixer que encara queda molt de camí per recórrer.

Enllaçats per la Llengua anuncia pròximes accions en l'àmbit de l'ensenyament, on la LOMQE, les sentències judicials imposant el castellà a les aules, la reducció de les línies en valencià, el decret TIL i les retallades posen en perill el model d'escola en català, que la plataforma defensa a tot el domini lingüístic. També dóna suport a la ILP per una nova Llei educativa impulsada per l'Assemblea Groga.

Les entitats presents també reivindicaren la plena normalització de l'espai de comunicació en català, anunciant el suport a la Iniciativa Legislativa Popular per una nova RTTV que presentarà pròximament a les Corts valencianes Acció Cultural del País Valencià.

També mostraren el seu suport a les noves iniciatives radiofòniques en català com “Ràdio Terra”, “Ona Mediterrània” o “el Mural”.

Enllaçats per la Llengua convida a un més gran aprofundiment de les relacions del domini lingüístic en tots els àmbits d'interès comú i per fer front els atacs a la llengua compartida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia