Societat

Bestiar de les Illes en la Fira de Sant Martirià de Banyoles

Els cavalls menorquins són un atractiu nou del certamen, que se celebrarà de divendres a diumenge

La presència testimonial d'espècies de les Illes que fins ara havíem vist en la Fira de Sant Martirià (com ara, el ca eivissenc), aquest any es converteix en una mostra d'envergadura, ja que en la fira banyolina hi presenten, entre altres, l'ovella roja, la cabra i l'indiot mallorquins, el colom del mas de xot, la gallina menorquina, el conill de pagès d'Eivissa i, sobretot, els cavalls mallorquí i menorquí, aquest últim, famós perquè és el que cavalca en la popular festa de Sant Joan de Ciutadella. Aquesta novetat s'emmarca en la secció de races autòctones dels Països Catalans –aquesta edició compleix el desè aniversari–, en què els visitants trobaran l'habitual ventall d'espècies.

El pal de paller de la fira, però, continuen sent els cavalls i els ases, que tenen en l'escenari de la Draga un dels referents més importants del país. No hi faltaran els concursos morfològics (de cavall de tir, de concurs, de pura sang i pura raça espanyola, híbrid i ase català), la competició de carrusels (en l'infantil hi ha hagut tantes peticions per participar-hi que s'ha hagut de deixar gent a fora), exhibicions i espectacles de diferents disciplines eqüestres, xerrades tècniques i un reconeixement al genets i amazones de la comarca.

Paral·lelament, se celebrarà la fira comercial Firestany (amb una cinquantena d'establiments), la fira del dibuix i pintura, el mercat de l'artesania, una mostra de tractors i eines del camp i un tast de cerveses artesanes. Ho organitzen l'Ajuntament i l'associació de la Fira de Sant Martirià.

LA XIFRA

130
genets i amazones
participaran en el concurs de carrusel infantil d'aquest any.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia