cultura

El teatre en valencià s'endú el premi Elx d'El Tempir

La companyia Asprella Teatre rebrà el guardó en la II edició

El grup comparteix nom amb partida rural d'Elx que els va veure nàixer fa dues dècades

La companyia de teatre amateur il·licitana Asprella Teatre serà aquest dissabte un dels tres protagonistes dels premis d'El Tempir, junt amb el músic d'Obrint Pas, Xavi Sarrià, i el professor i divulgador científic alacantí, Daniel Climent. El grup de teatre rebrà el premi Elx, mentre que Sarrià serà guardonat amb el premi País i Climent amb el Migjorn.

El president de l'Associació per a la Normalització Lingüística del Valencià a Elx, El Tempir, Josep-Enric Escribano, ha explicat a El Punt Avui que la “llarga trajectòria de la formació escènica a Elx, amb més de dues dècades de treball i sempre en valencià com un dels seus fets distintius” ha sigut el principal motiu per a atorgar el guardó a la companyia. Escribano també ha destacat el valor artístic d'Asprella Teatre “una formació que es va iniciar representant sainets i que ha evolucionat fins a obres de major qualitat teatral i escènica”.

Els premis es lliuraran aquest mateix dissabte a la capital il·licitana a partir de les 20.15 hores amb presència dels tres guardonats i de l'escriptor i periodista d'Algemesí, Francesc Viadel, que serà el mantenidor d'una acte que conduiran Dèlia Amorós i Josep Escolano.

Els premiats rebran una escultura dissenyada i realitzada per l'artista il·licità Antoni Pons, que tracta de conjuminar el recorregut sinuós del riu Vinalopó al seu pas per l'extrem meridional del país i la forma d'un dels gallons que configuren l'aparell de la Mangrana dins la representació de la Festa o Misteri d'Elx.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia