Política

La CUP portarà Àngel Ros a l'ONU per “banalització del feixisme”

La CUP de Lleida enviarà a les Nacions Unides els elogis que l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, va dedicar a un dels seus antecessors feixistes amb motiu de la seva mort, ara fa uns dies.

Víctor Hellín va ser alcalde de Lleida i president de la Diputació entre el 1942 i el 1961. Segons la CUP, Hellín ja havia participat activament en el cop d'estat contra la República, per la qual cosa va ser condemnat a 30 anys de presó, d'on es va escapar. Després, va esdevenir una “peça fonamental de la repressió”, segons la CUP.

La Paeria n'ha publicat una esquela. En un article a la premsa local, Àngel Ros va assegurar que persones com Hellín “van treballar pel benestar dels ciutadans”, i també que, malgrat haver participat en la dictadura, “això no treu que fos una excel·lent persona i que estimés molt Lleida”.

La CUP acudeix al relator designat per l'ONU sobre la Guerra Civil espanyola –i al Memorial Democràtic– perquè inclogui els elogis de Ros al seu informe. “Banalitzar el feixisme és un menyspreu a les víctimes de la repressió”, diu Pau Juvilla (CUP). La formació reclama el canvi dels noms dels carrers a Lleida dedicats a persones destacades de la dictadura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia