cultura

Los Guardians del Pont, dissabte a la Bisbal

El trio presentarà ‘Sancta Sanctorum' a L'Alternativa, amb els locals Mal Asunto

Los Guardians del Pont (LGP) presentaran dissabte vinent el seu segon disc, Sancta Sanctorum, a L'Alternativa de la Bisbal d'Empordà (22.30 h, deu euros), amb el grup local de punk rock Mal Asunto com a teloner. Fa més d'un any que es va publicar Sancta Sanctorum però es pot dir que LGP està de gira permanent: “Toquem tot l'any, sempre que podem i que els bolos valguin una mica la pena, perquè ja no tenim quinze anys i no es tracta de tocar cada cap de setmana; ara tot és més tranquil”, diuen els tres guardians, que són història viva del rock alt-empordanès i català: Quim Mandado (veu i baix) i Martín Rodríguez (bateria), de Sangtraït, i Joan Cardoner (guitarra i veus), també amb un llarg currículum –Rockson, Terratrèmol, Atila i Cardoner– i que va començar molt jovenet, també amb Mandado i Rodríguez, en el grup Místic. I ara s'han retrobat, en el nou mil·lenni, per guardar el pont d'accés a les essències del heavy i el rock dur més clàssics, en un format de trio que no pensen canviar: “És molt divertit tocar com a trio, però també s'ha de treballar molt, perquè no pots badar ni un moment si no vols que quedin espais buits.”

En directe toquen totes les cançons de Sancta Sanctorum, uns quants clàssics de Sangtraït que van canviant cada nit –“Som el grup que fa les millors versions de Sangtraït, ja ho pots posar”, diu Cardoner– i un tema del disc en solitari que Quim Mandado va publicar el 2003, Eclosió. LGP no toca en directe els temes del seu primer disc, Rockferatu (2010), que cantava Cardoner com a solista.

Mentre van reunint temes nous per al seu tercer disc, que voldrien publicar l'any vinent, Los Guardians del Pont continuen promocionant les cançons de Sancta Sanctorum amb nous videoclips: després de Lliures com l'alè del vent, ara arriba el torn de la balada Dibuixos en la boira, el vídeo de la qual es gravarà aquest mes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia